Vágólapra másolva!
A montreali rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság zárónapján összetettben ezüstérmet nyerő Liu Shaolin Sándor egyértelműen pozitívan értékelte a szezonzáró versenyt az Origónak.

„Egyértelműen pozitív mérleget vonhatok, nagyon meglepett, hogy második helyre tudtam bejönni az összetettben, nem gondoltam volna, hogy a végén dobogóra fogok állni" – mondta Liu Shaolin Sándor, miközben arra várt, hogy szólítsák doppingvizsgálatra.

Azt hittem harmadik lettem, de a holland fiú (Sjinkie Knegt – a szerk.) kérdezte, hogy „te lettél a második?", mondtam neki, hogy nem tudom, felnéztem a kivetítőre, és pont akkor írták ki a hivatalos eredményt, hogy nekem 45, a koreai srácnak (Hwang De Hong – a szerk.) pedig 44 pontja van. Úgyhogy nagyon örültem."

Ez az ezüst aztán tényleg szépen csillog Liu Shaolin Sándor nyakában Forrás: Origo

Shaolin a hetedikkel holtversenyben, azaz tulajdonképpen az utolsó helyen került be a szuperdöntőbe, onnan pedig nem nagyon szokás dobogóra ugrani. Ő sem azzal a tervvel állt fel a rajthoz, hogy megnyeri a futamot és érmes lesz a végén.

„Miután elmentünk a kínai fiúval az első ezer méteres pontért (a részhajrákban is lehet pontot gyűjteni – a szerk.), kicsit éreztem, hogy meg lehet a lekörözés.

Szerencsére úgy jött most ki a lépés, hogy az egyik koreai elesett, a másikat kizárták, így a végén én lettem az ezüstérmes."

A vb-ezüsttel és persze az olimpiai arannyal bátran nevezhetjük tökéletesnek a vasárnap zárult szezont. Pedig elég nehezen indult, a váltóval nagy küzdelmek árán jutott ki az olimpiára. Arra pedig, ahogy Shaolin mondja, abszolút nem számítotak, hogy Phjongcshangban sikerülhet nyerni. „De aztán megnyertük az olimpiát, ide a világbajnokságra pedig már csak amolyan bónusz versenyként jöttünk ki, nem számítottunk rá, hogy itt különösebben lehet valami.

Szabó Krisztián, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott másodedzője szerint remek évet zárt a sportág és a nemzeti csapat, amelynek a teljesítményre már csak a hab volt a tortán Liu Shaolin Sándor vasárnapi vb-ezüstérme.