Vágólapra másolva!
Burján Csabát és társait hatalmas tömeg fogadta a Gyakorló Jégcsarnokban, a téli olimpiáról hazatérő sportolók számára rendezett ünnepségen.

Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjaként nyert olimpiai bajnoki címet Phjongcshangban, ami az első volt Magyarország számára a téli olimpiák történetében.

"A győzelmet már úgy ahogy sikerült feldogloznon, de azért sokkolt ez a tömeg, ami itt most összegyűlt" - mondta Burján Csaba.

Olimpikonok érkezése, Téli Olimpia 2018, Gyakorló Jégcsarnok, Burján Csaba Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Soha ennyi interjút és aláírást nem kellett még kiosztanunk, mint itt ma, de azért így is kellemesebb volt ez, mint egy kemény edzés" - tette hozzá viccesen az olimpiai bajnok versenyző.

Burján szerint nagyon jó lenne ha a téli sportok a sikereiknek is köszönhetően végre nagyobb figyelmet kapnának, és többen kapnának kedvet azokhoz.

"A korcsolyához például nem kellenek 2000 méteres hegyek vagy hó, csak egy jégpálya, amit szinte bárhol fel lehet húzni."

Burján szerint a márciusi világbajnokságot sem vehetik majd félvállról, hiszen az olimpiai bajnoki cím kötelez.

"Át kell majd beszélni a többiekkel a hogyan továbbot, de biztosan lesz még bennünk annyi erő, hogy a következő hetekben tisztességgel felkészüljünk arra, hogy Kanadában is a legjobbunkat hozzuk, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég" - mondta Burján Csaba.