Vágólapra másolva!
Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és csapatmenedzsere szerint magáért beszél a királykategória aranyérme, amit kemény munkával szereztek meg a sportolók, ennek ellenére nem tart attól, hogy elszállnának a versenyzők.

"A legfontosabb, hogy mindig lépésről lépésre haladtunk. Soha nem tűztünk ki ép ésszel fel nem fogható célokat, mint például az olimpiai bajnoki cím, hiszen akkor biztosan nem értük volna el" - mondta Bánhidi Ákos a csapat fogadsására szervezett ünnepségen.

Bánhidi szerint természetes reflex lehetett volna a közvéleménytől, hogy a szép, világversenyeken megszerzett érmek alapján az olimpián is egy zsák érmet és aranyat várt volna a short trackesektől, de ebben a sportágban nem lehet biztosra menni, hiszen az olimpiai döntőért is a világ legjobbjait kellett felülmúlni, világsztárok buktak el folyamatosan.

Zhang Jing és Bánhidi Ákos a rövidpályás gyorskorcsolyázók edzői Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bánhidi szerint az olimpián elsősorban az dönt, ki hogy barátkozik meg a hatalmas nyomással.

"A döntőben fontos pillanat volt a koreai versenyző bukása, hiszen ott szinte biztossá vált az éremszerzés, ez adhatott egy olyan extra felszabadultságot, ami után mindenki meg tudta mutatni a maga zsenialitását."

"A mi sportolóink remekül kezelik a kudarcot és a sikereket is. Igaz, hogy ennél nagyobb siker nem sok van, de tudják, mennyi munka van ebben, nem félek, hogy elszállnak. A királykategóriában nem lehet csak úgy olimpiai aranyat szerezni, mostantól mindenki őket akarja majd legyőzni, ami újabb motivációt jelenthet."

A magyar rövidpályás válogatott kedden már edzeni fog, március 9-én pedig a legjobbak már utaznak is a kanadai világbajnokságra, ahol felszabadult világbajnoki versenyzést remél az elért eredmények alapján a szakvezetés.