Babos Tímea megállíthatatlan: döntős az Australian Openen

tennis Horizontal
Hungary's Timea Babos celebrates her victory against Coco Vandeweghe of the US during their women's singles first round match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Babos Tímea újabb fejezetet írt a "magyarok sikerei az Australian Openen" című könyvbe. Ő lett az első magyar, aki döntőt játszhat a melbourne-i Grand Slamen. A pénteki, női páros finálé pályafutása negyedik GS-döntője lesz. A szerdai elődöntőben korábbi világelsőket, többszörös Grand Slam-bajnokokat sikerült legyőznie Babos Tímeának és Kristina Mladenovicnak. A magyar és a francia kettős, 1 óra 19 perc alatt 6:4, 6:2-re nyert a tajvani Hszieh Szu-vej, és a kínai Peng Suaj ellen.

A Margaret Court arénában ugyan sok hely üresen maradt a 7500-as lelátón, de aki kiült a napra, hogy megnézze az első női páros elődöntőt, az jól szórakozott.

Babos Tímeáékra papíron gyengébb ellenfél várt,

de pontosan tudták, hogy a nagyon tapasztalt, korábban a Roland Garroson és Wimbledonban is nyertes ázsiai kettős rendkívül veszélyes, nem véletlenül búcsúztatták 8. kiemeltként, a 4.-nek rangsorolt cseh duót. Hszieh Szu-vej ráadásul két napja megmutatta, hogy nagyszerű formában van: egyéniben parádézott - erről Angelique Kerber tudna többet mesélni. A német szenvedett ellene, kötéltáncot járt, míg végül megállította. A 2016-os Australian Open bajnok Kerber egyébként azóta már elődöntős, mert az amerikai Madison Keyst, nagyon simán, 51 perc alatt 6:1, 6:2-re verte szerdán a Rod Laver aréna első felvonásában.

Jöhet a döntő Forrás: AFP/Saeed Khan

Amikor alig 20 perc játék után Babos Tímea és Kristina Mladenovic 5:1-re vezetett és nem csak a fontos pontokat nyerte, de jól is játszott, akkor

joggal gondolhattuk, hogy a lányok ezúttal megkímélnek minket a felesleges izgalmaktól,

nem lesz újabb, a keddihez hasonló dráma. Aztán kiderült, hogy a magyar és a francia szereti fokozni a feszültséget. Volt ugyan játszmalabdájuk 5:1-nél és 5:3-nál is, de végül azért kellett drukkolni, hogy 5:4-nél hárítsák a fogadóelőnyt. Babos Tímea hozta már az adogatását előtte is 0:40-ről, így most is megoldotta 30:40-ről, hogy ne engedjék vissza a meccsbe az ellenfelet.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic tökéletes páros Forrás: MTI/AP/Ng Han Guan

Jó volt látni, hogy

élvezték a játékot és folyamatosan, kölcsönösen bíztatták egymást.

Egyértelműen az eddigi legjobb teniszt játszották. Mladenovic kevesebbet hibázott, bombaerős adogatás-fogadásokat ütött, Babos taktikailag nyújtott kiemelkedőt és mindketten kiválóan adogattak. Ez így együtt túl sok volt a tajvaninak és a kínainak, nem találtak választ a kihívásokra.

A második játszma szerencsére nem hozott semmilyen fordulatot. Megint gyorsan 4:0 lett, majd 5:1 és még az is belefért, hogy amikor Hszieh Szu-vej adogatott a meccsben maradásért, akkor kimaradjon három mérkőzéslabda.

Nem estek pánikba a lányok, uralták a helyzetet

és Babos Tímea nemcsak remekül szervált, de egy nyerő tenyeressel be is fejezte a csatát.

Minden igazán fontos pontot megnyertek Forrás: MTI/AP/Ng Han Guan

de ma valóban nagyon jól játszottunk" – kezdte az értékelést Babos Tímea. – "Összeszedettek voltunk, nagyon jól felépítettük a taktikánkat. Illetve, meccsről meccsre rengeteget fejlődtünk, nagyon jól kiegészítjük egymást. Összességében elmondható, hogy

minden igazán fontos pontot mi nyertünk,

még ha el is ment egy-két szettlabda, majd meccslabda. Végig tudtuk irányítani a játékot és nagyon jó meccset játszottunk. Egész meccsen jól szerváltam, nem vesztettem el egyszer sem az adogatásom, így a végén is bíztam abban, hogy ki tudom szerválni a meccset. Elég jó sorozatban vagyok,

a legutóbbi 25 meccsemből csak egyet veszítettem,

Pekingben, Hingisék ellen, akik akkor verhetetlenek voltak. Nagyon örülök neki, hogy így tudok játszani. Sokat javult a párosjátékom a legutóbbi, 2016-os, wimbledoni döntő óta, amikor a Williams nővérek ellen játszottam. Remélem, pénteken is sikerül jó teljesítményt nyújtanom"- mondta Babos Tímea, aki először fog a Rod Laver arénában teniszezni.

Jöhet a Rod Laver aréna Forrás: MTI/AP/Ng Han Guan

A döntőben a 2. kiemelt oroszok jönnek.

Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina régi ismerősei Babos Tímeának, de nyugodtan kijelenthető, hogy legalább ötven százalék esélye van a magyarnak és a franciának, hogy maradandót alkossanak Melbourne-ben.

Szavazzon!

Sikerül-e Babos Tímeának megnyerni az Australian Opent, női párosban