Australian Open: Nadal feladta!

tennis Horizontal
Spain's Rafael Nadal receives medical attention during their men's singles quarter-finals match against Croatia's Marin Cilic on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 23, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Órákon át nem bírt egymással Rafael Nadal és Marin Cilic az Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében. A világelső spanyol a negyedik szettben sérült meg, majd brékhátrányba került, ezért 6-3, 3-6, 7-6, 2-6, 0-2-s állásnál, az ötödik szettben feladta a játékot.  
Rafael Nadal nem bírta végigjátszani a meccset Forrás: AFP/Saeed Khan

A 16-szoros Grand Slam-győztes spanyol az ötödik szettben, 0:2-es állásnál jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. Csalódottan és dühösen hagyta el a pályát.

Marin Cilic örülhetett a továbbjutásnak, a négy között a brit Kyle Edmunddal játszik Forrás: AFP/William West

Már a negyedik játszmában, 4:1-es hátrányban ápolást kért, ezután már csak egy gémet tudott nyerni, sántikált, és láthatóan fájdalmakkal küszködött. A találkozó így is 3 óra 50 percig tartott.

A 2014-ben US Open-győztes Cilic ellenfele a négy között a brit Kyle Edmund lesz.

Rafael Nadal a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, a harmadik játszma végén érzett először valamit, a fájdalom ezután fokozódott, a mozgása is korlátozott volt, ezért döntött úgy, hogy feladja a meccset. Egyelőre nem tudni, pontosan melyik izommal van baj. A szerdai MRI után közleményt adnak majd ki a játékos állapotáról. Az viszont biztos, hogy nem a csípője sérült, ezt újságírói kérdésre megerősítette. Csalódottan csak annyit mondott,

Megismételte korábbi kijelentését, hogy nagyon sok a sérült, amin el kell gondolkodni, és megoldást kell találni a helyzet javítására.

Ellenfeléről, Marin Cilicről elismerően beszélt:

"nagyon jól játszott, kiválóan adogatott, hatalmasakat ütött."

Nem segített a gyorsápolás Forrás: AFP/William West

Eredmények, negyeddöntő:
Férfi egyes:
------------
Cilic (horvát, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 3:6, 6:3, 6:7 (5-7), 6:2, 2:0-nál Nadal feladta

Korábban:
Edmund (brit)-Dimitrov (bolgár, 3.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Női egyes:
----------
Korábban:
Mertens (belga)-Szvitolina (ukrán, 4.) 6:4, 6:0
később:
Wozniacki (dán, 2.)-Suarez-Navarro (spanyol)