Fucsovics: Federer hihetetlen, bármit meg tud csinálni a labdával

tennis Horizontal
Marton Fucsovics of Hungary waves after being defeated by Switzerland's Roger Federer during their men's singles fourth round match on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2018. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton helytállt, és helyenként remek megoldásokat bemutatva kapott ki három játszmában a svájci Roger Federertől az Australian Open negyedik fordulójában. A találkozót követő sajtótájékoztatón a magyar teniszező elmondta, Federer egyszerűen nem hagyta, hogy a legjobb játékát játssza.

Fucsovics Márton először volt főtáblás egy Grand Slam-tornán, először nyert mérkőzést, mindjárt hármat is, és értelemszerűen először lépett pályára egy ekkora torna második hetében. Ahogy a Rod Laver Arenához hasonló stadionban is először játszott, azaz, ahogy ő fogalmazott: „Nagyon jó tapasztalat volt egy ekkora stadionban játszani, ennyi néző előtt.”

Heroikus küzdelemben kapott ki Fucsovics Márton Roger Federertől

Fucsovics Márton elképesztő tenisszel az első két játszmában abszolút méltó partnere volt a világ egyik legjobb játékosának, Roger Federernek. A magyar a második szettben kiharcolta a tie-breaket, de amúgy is büszke lehetett a produkciójára. A 15 ezres közönség többször felállva ünnepelte a magyart, a végén pedig Federert is, mert a második helyen kiemelt svájci 6-4, 7-6, 6-2-re nyert és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Azt pedig a közös edzések után ezúttal a saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen az, amikor Roger Federer meg akar nyerni egy meccset.

„A meccs előtt úgy mentem fel a pályára, hogy győzni akartam. Roger viszont végig nagyon koncentráltan és jól játszott. Federer egyébként hihetetlen, bármit meg tud csinálni a labdával, erre csak ő képes. Egyszerűen nincs második adogatása, mert a második szervája is olyan, mint az első” – mondta Fucsovics a mérkőzés során valamennyi adogatójátékát biztosan hozó svájci zseniről, aki a második szett elején zsinórban az első 15 szerváját pontra váltotta.

„Nem a legjobb játékomat játszottam, de ebben Federer is benne volt” – mondta a magyar teniszező, amivel sok-sok pályatársához csatlakozott, akinek a svájci elrontotta már a játékát.

A Grand Slam után nem kisebb feladat vár Fucsovicsra, de azt már nem egyedül kell megoldania. Február 2. és 4. között Liége-ben Belgium ellen lép pályára a magyar Davis-kupa-csapat a Világcsoportban.

„Holnap (azaz kedden - a szerk.) indulok haza, két-három nap pihenő következik, aztán készülök a Davis-kupára" – mondta Fucsovics, akit a magyar közönség egy héttel később a február 3-11. közötti budapesti Challenger-versenyen láthat majd.