Vágólapra másolva!
A Magyar Sí Szövetség elnöksége hétfőn este megnevezte azokat a sportolókat, akik képviselhetik Magyarországot februárban, a phjongcshangi téli olimpián.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ugyan a végleges utazói létszám még nincs meg (a nemzetközi szövetségek január 26-ig hoznak döntést a megmaradt kvótákról), de eldőlt, hogy az alpesi sízőknél a nők mezőnyében Hozmann Szonja és Maróty Mariann, a férfiak versenyében pedig Kékesi Márton utazhat a Koreai Köztársaságba. A nőknél a két magyar síző indulásának feltétele, hogy a nemzetközi szövetség (FIS) elfogadja az egyik kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerülését.

Kékesi Márton utazhat a Koreai Köztársaságba Forrás: facebook.com/marcikekesi

Sífutásban Kónya Ádám, és Szőcs Emőke vagy Papp Ildikó lesz az induló: utóbbiak esetében Papp akkor mehet, ha Szőcs egy másik sportágban, sílövészetben kvótát kap a nemzetközi szövetségtől. A FIS a napokban dönt arról is, hogy a síugró Vörös Virágnak, valamint a szabadstílusú síző Elizabeth Swaney-nek biztosít-e olimpiai indulási lehetőséget. Utóbbi a félcső-mezőny várólistáján negyedik.

A téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik.