Djokovic: beszélnem kell az orvosaimmal

tenisz, Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic reacts during their men's singles fourth round match against South Korea's Hyeon Chung on day eight of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2018. / AFP PHOTO / Paul Crock / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Egyelőre kétséges, hogy mikor és hol folytatja pályafutását a volt világelső Novak Djokovic, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A melbourne-i Grand Slam-torna hatszoros bajnoka könyöksérülés miatt fél évet kihagyott, és előzőleg Wimbledonban vívott tétmérkőzést. Hétfőn aztán három szettben kikapott a tavaly U21-es világbajnok dél-koreai Csung Hje Ontól. Az első játszmában többször is rázta a kompressziós védőruhába bújtatott karját, és fájdalmas grimasz kísérte adogató mozdulatát, amelyet kényszerűségből átalakított az elmúlt hónapokban.

Hiába a féléves kihagyás, Djokovic könyöke továbbra sem száz százalékos Forrás: AFP/Paul Crock

"Sajnos nem jó a könyököm, az első szett végén elkezdett fájni, és a meccs végéig meg kellett birkóznom vele" - mondta a szerb teniszező 3 óra 21 perces találkozó után. - "Nem fájt annyira, hogy feladjam, de csalódott vagyok, hogy ennyi idő alatt sem gyógyult meg rendesen."

A 12-szeres Grand Slam-tornagyőztes kifejtette, hamarosan egyeztet orvosi stábjával és edzőivel.

"Az elmúlt hetekben sokat játszottam, beszélnem kell az orvosaimmal, és a vizsgálatokból majd kiderül, hogy mi történt az ízületben" - mondta a 30 éves Djokovic, hozzátéve, Csung ezzel együtt jobb volt nála, és megérdemelten nyert.