Társoldalunk:

Djokovic: beszélnem kell az orvosaimmal

2018.01.22. 17:02

Egyelőre kétséges, hogy mikor és hol folytatja pályafutását a volt világelső Novak Djokovic, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A melbourne-i Grand Slam-torna hatszoros bajnoka könyöksérülés miatt fél évet kihagyott, és előzőleg Wimbledonban vívott tétmérkőzést. Hétfőn aztán három szettben kikapott a tavaly U21-es világbajnok dél-koreai Csung Hje Ontól. Az első játszmában többször is rázta a kompressziós védőruhába bújtatott karját, és fájdalmas grimasz kísérte adogató mozdulatát, amelyet kényszerűségből átalakított az elmúlt hónapokban.

Hiába a féléves kihagyás, Djokovic könyöke továbbra sem száz százalékosForrás: AFP/Paul Crock

"Sajnos nem jó a könyököm, az első szett végén elkezdett fájni, és a meccs végéig meg kellett birkóznom vele" - mondta a szerb teniszező 3 óra 21 perces találkozó után. - "Nem fájt annyira, hogy feladjam, de csalódott vagyok, hogy ennyi idő alatt sem gyógyult meg rendesen."

A 12-szeres Grand Slam-tornagyőztes kifejtette, hamarosan egyeztet orvosi stábjával és edzőivel.

"Az elmúlt hetekben sokat játszottam, beszélnem kell az orvosaimmal, és a vizsgálatokból majd kiderül, hogy mi történt az ízületben" - mondta a 30 éves Djokovic, hozzátéve, Csung ezzel együtt jobb volt nála, és megérdemelten nyert.