Vágólapra másolva!
Az 1992-es barcelonai olimpián kilencedik helyezést elért súlyemelő a szekszárdi hajléktalanszálló lakója. Lénárt Ferencnek se családja, se lakása soha nem volt - számolt be a teol.hu.

1992-ben Lénárt Ferenc az 56 kilósok súlycsoportjában a kilencedik helyen zárt. A ma 53 éves súlyemelőt szülei állami gondozásba adták, két bátyjával együtt intézetben nőtt fel, Pécsen. Egyik testvére máig ott él, érmeit, okleveleit vállalta, hogy megőrzi, de nincsenek olyan jóban, hogy odafogadná. A másik testvér Floridába költözött, bajos-zajos életvitelt folytat, öccse szerint „csoda, hogy még le nem lőtték".

Lénárt Ferenc Forrás: teol.hu

Lénárt Ferenc sportolni Pécsen kezdett, már az 1988-as szöuli olimpiára is kivitték. A baranyai megyeszékhelyen a szponzorálás az uránbányák felszámolása miatt megszűnt, ekkor átigazolt a Szekszárdi Húsipari Vállalat által támogatott egyesülethez. Itt teljesedett ki országos és nemzetközi karrierje. Lakást is ígértek neki, amibe aztán más költözött, ő meg kapott egy albérletet. Saját otthona soha nem volt.

Sportpályafutása 1993-ban fejeződött be, pár évvel később pedig beköltözött a hajléktalanszállóba. Van építőipari technikusi és edzői végzettsége, de az előbbiben nincs gyakorlata, az utóbbira meg nincs igény. Csípőműtétre vár, mert az élsport eléggé elkoptatta. Alkalmi munkákból él, építkezéseken dolgozgat.

A jövő? Jó kérdés. Mosolyogva mutat körbe a hajléktalanszálló csöpp kis helyiségében: „Ez az".