Putyin szerint politikai okokból fújták fel a doppingbotrányt

Trump, Putyin, Merkel és más vezetők a terrortámadásról
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 02 (RUSSIA OUT) Russian President Vladmir Putin speaks during the Saint Petersburg International Economic Forum SPIEF' 2017 in Saint Petersburg, Russia on June 2, 2017. President Vladimir Putin has arrived to Saint Petersburg for three-days visit to attend the Saint Petersburg International Economic Forum. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A doppingbotrányt Oroszország esetében politikai szándékkal fújták fel az orosz elnökválasztás küszöbén - állította Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki moszkvai sajtóértekezletén.

Putyin ugyanakkor elismerte, hogy a történtekért Oroszország is felelős,

Hozzátette, hogy más országokban is lepleztek le ilyeneket, de azok körül nem keltettek hasonlóan átpolitizált felhajtást.
Felhívta a figyelmet arra, hogy "vannak más rendszerszerű dolgok is", és kifogásolta, hogy gyógyászati okokból több sportolónak megengedték tiltott szerek használatát.
Az orosz vezető hangot adott véleményének, miszerint Grigorij Rodcsenkov, a szocsi olimpián történt visszaéléseket leleplező, s az Egyesült Államokba szökött volt orosz laborvezető az amerikai szakszolgálatok befolyása alatt áll.

Ígéretet tett rá, hogy Oroszország a jövőben konstruktív együttműködést folytat majd a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökséggel (WADA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), de nem fog megfeledkezni arról, hogy saját sportolóit megvédje, egyebek között a polgári peres bíróságokon.
Putyin egyébként azt is közölte, biztos benne, hogy

Oroszország, mint a nemzetközi sportesemények megrendezésében tapasztalt ország, mindennel időre elkészül a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra.