Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint pénteken reggel tartották a WTCC utolsó előtti versenyének időmérő edzését. A Honda színeiben versenyző Michelisz Norbert már a szabadedzéseken is remekelt és szerencsére most sem volt ez másként, a második legjobb időt autózta Makaóban, így nagyon jó esélyekkel vághat neki a szombati és a vasárnapi futamnak.

A szűk makaói pályán a Q1-ben többen is odacsapták autójukat a szalagkorlátnak, vagy a gumifalnak, így a mentés idejéig háromszor is piros zászlóval kellett megszakítani az etapot. Michelisz bár sokáig vezetett, végül a harmadik legjobb idővel jutott tovább.

Michelisz Norbert egyelőre remekel Makaóban Forrás: https://facebook.com/michelisz.norbert/

A Q2-ben sem változott a koreográfia, ott két versenyző törte össze az autóját, újabb kényszerszüneteket eredményezve a kvalifikáción. A vb-pontversenyben második magyart azonban nem zavarták meg a körülmények, második lett, így négy riválisával a Q3-ba került, többek között az összetettben éllovas Thed Björkkel egyetemben.

Az időmérő utolsó szakaszában szerencsére már nem volt szükség a piros zászlóra, a leggyorsabb öt pilóta egyesével teljesített egy-egy mért kört, így alakult ki a végeredmény. Michelisz robbantott, a versenyhétvége addigi legjobb idejét futotta, Robert Huff viszont még nála is jobb volt, aki körrekorddal szerezte meg az első helyet. A szabályok értelmében a magyar pilóta így az első futamon a kilencedik, a főfutamon pedig a második helyről rajtolhat majd.