Murray jótékonysági meccsen tér vissza Federer ellen

Zürich, 2017. április 10.
Roger Federer svájci teniszező (j) és a brit Andy Murray egy úszó teniszpályán játszik az afrikai gyerekek megsegítése céljából rendezett jótékonysági teniszmérkőzésen Zürichben 2017. április 10-én.  (MTI/EPA/Gaetan Bally)
Zürich, 2017. április 10. Roger Federer svájci teniszező (j) és a brit Andy Murray egy úszó teniszpályán az afrikai gyerekek megsegítése céljából rendezett jótékonysági teniszmérkőzésen Zürichben 2017. április 10-én. (MTI/EPA/Gaetan Bally)
Vágólapra másolva!
Csaknem négy hónapos kényszerpihenő után egy Roger Federer elleni bemutató teniszmérkőzésen tér vissza Andy Murray, a britek háromszoros Grand Slam-bajnoka.

A 30 éves skót játékos kedden Glasgow-ban lép pályára a svájci sztár ellen,

a 13 ezer néző előtt sorra kerülő találkozó bevételét jótékony célokra fordítják.

Federer utána Londonba utazik tovább a vasárnap elrajtoló ATP-világbajnokságra.

Roger Federer svájci teniszező (j) és a brit Andy Murray egy úszó teniszpályán az afrikai gyerekek megsegítése céljából rendezett jótékonysági teniszmérkőzésen Zürichben 2017. április 10-én Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/Gaetan Bally

A korábbi világelső Murray a wimbledoni bajnokság óta nem játszott,

ahol a negyeddöntőben búcsúzott. Ezután közölte, hogy Pekingben, Sanghajban, majd Bécsben és Párizsban sem indul csípősérülése miatt, noha mind a négy tornán, továbbá az évzáró vb-n is címvédőként vett volna részt.

A kétszeres olimpiai bajnok

a tervek szerint 2018-ban a január eleji, brisbane-i tornán versenyez újra.