Az olimpiai aranytól megfosztott török futónő örökös eltiltást kapott

Asli Cakir Alptekin, Atlétika
Asli Cakir Alptekint a Sportdöntőbíróság vérdopping miatt megfosztotta a 2012-es londoni játékokon 1500 méteren szerzett aranyérmétől
Vágólapra másolva!
Harmadik doppingvétsége miatt örökös eltiltást kapott Asli Cakir Alptekin török atléta, akit korábban olimpiai bajnoki címétől is megfosztottak.

A török sportági szövetség döntését az Anadolu hírügynökség közölte, de a 32 éves futónő újabb vétségéről egyelőre nem derültek ki részletek.

Cakir Alptekint a Sportdöntőbíróság megfosztotta a 2012-es londoni játékokon szerzett aranyérmétől Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Alptekint a 2004-es junior világbajnokságon aratott győzelme után tiltották el először - két évre - doppingolás miatt. Két évvel ezelőtt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) vérdopping miatt megfosztotta a 2012-es londoni játékokon 1500 méteren szerzett aranyérmétől, továbbá 2012-es Európa-bajnoki címétől, emellett nyolcéves eltiltást kapott.

Ezt később a felére csökkentették, mivel a sportoló együttműködött a nemzetközi szövetséggel, így idén február óta ismét versenyezhetett.