Megvannak a lehetséges Davis Kupa-ellenfelek

FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton, miután legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc zárónapján
Vágólapra másolva!
Elkészült a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának jövő évi kiemelése, azaz megvannak a magyar válogatott lehetséges ellenfelei. 

A magyar Davis Kupa-válogatott 22 év után harcolta ki újra a feljutást a Világcsoportba, miután a hétvégén 3-1-re verte Oroszországot.

Szenzáció! A magyar teniszcsapat bejutott a Davis Kupa világcsoportjába

A világranglista 113. helyén álló Fucsovics Márton simán, 3-0-ra (7:5, 6:4, 6:4) legyőzte a 32. Karen Hacsanovot, ez pedig azt jelenti, hogy Magyarország 22 év után ismét bejutott a Davis Kupa világcsoportjába, miután összesítésben 3:1-re győzött Oroszország legjobbjai ellen.

A sorsolás szerdán lesz, de a kiemelések már most elkészültek, azaz kiderült, hogy a nem kiemelt magyar csapat melyik nyolc válogatott közül kaphat ellenfelet, illetve az is, hogy itthon vagy idegenben kell-e pályára lépnie.

A kiemelt csapatok: Ausztrália, Belgium, Franciaország, Horvátország, Nagy-Britannai, Olaszország, Svájc és Szeriba.
A nem kiemelt csapatok: Argentína, Egyesült Államok, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Magyarország, Spanyolország

Itthon játszunk, ha a belga, brit, francia trióból kapunk ellenfelet. Ausztrália, Olaszország, Svájc és Szerbia ellen biztos, hogy idegenben kell pályára lépni, míg, ha Horvátországgal kerülünk össze, akkor sorsolás dönt a helyszínről, miután a két ország csapata még nem találkozott a DK-ban.