Tsonga győzelmével döntősök a franciák a Davis-kupán

Tsonga
France's player Jo-Wilfried Tsonga reacts after winning the Davis Cup World Group semi-final tennis match against Serbia at The Pierre Mauroy Stadium in Lille on September 17, 2017. Tsonga fought back from a set down to book France a place in the Davis Cup final with a semi-final win over Serbia in Lille. France are into their fourth Davis Cup final since the last time they won the trophy in 2001, and first since losing to Roger Federer's Switzerland in 2014. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
Elsőként a kilencszeres győztes Franciaország jutott be a férfi teniszezők Davis Kupájának döntőjébe, miután Jo-Wilfried Tsonga legyőzte Dusan Lajovicot.

A szombati párosmérkőzés után a házigazda franciák 2-1-re vezettek, így a vasárnapi két egyes közül egyet kellett megnyerniük. Ez rögtön az elsőn sikerült a világranglistán 18. Tsongának, így csapat 2014 után ismét a döntőbe jutott.

Három év után ismét döntősök a franciák Forrás: AFP/Philippe Huguen

A másik ágon Belgium és Ausztrália játszik egymással, jelenleg az ausztrálok vezetnek 2-1-re. A döntőt november 24-26-án rendezik.

Vasárnap az is eldőlt, hogy a címvédő argentinok búcsúznak a világcsoporttól: a dél-amerikaiak Kazahsztántól kaptak ki 3-2-re, ezzel a Davis Kupa-történelem harmadik olyan csapata lettek, amely sikerét követően kiesett a legmagasabb osztályból. Ez legutóbb a svédekkel történt meg 1999-ben.