Keszthelyi Vivien a Red Bull magyar mérnökével találkozott

Keszthelyi Vivien, Team VRS
Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT Cup folytatására
Vágólapra másolva!
Pénteken Örkényben, a Formula Student East nemzetközi hallgatói versenysorozat magyarországi rendezvényén vendégeskedett Keszthelyi Vivien. Az eseményen a világ minden pontjáról érkezett, több mint 80 mérnökhallgató által alkotott csapatok mérik össze tudásukat saját kezűleg tervezett és épített versenyautóikkal.

A rendezvényre közel sem hétköznapi idegenvezetőt kapott az Audi tehetséggondozó akadémiájának 16 éves versenyzője, ugyanis Kling Sándor, a Forma-1-es Red Bull istálló magyar versenymérnöke volt a kísérője. Érdekesség, hogy az osztrák csapat Milton Keynes-i központjában dolgozó Kling még a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egykori hallgatójaként maga is részt vett ezen a megmérettetésen, amelyet meg is nyert társaival.

Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT Cup folytatására Forrás: Ger E Studio/B Gergo Nagy

Keszthelyi Vivien és Kling Sándor hosszasan beszélgetett a Forma-1 világáról, az Audi Sport Racing Academyben zajló képzésről, illetve a jelenleg is futó TT Kupáról, amelyben

a fiatal magyar pilóta nemrég megszerezte önmaga, illetve Magyarország történetének első pontjait.

Természetesen mindketten meglátogatták a versenyző csapatokat, az együttesek képviselőivel közösen elemezték az egyedi tervezésű motorok működését, felépítését, de sokan érdeklődtek a magyar pilóta karrierjének alakulásáról, felkészüléséről is.

Keszthelyi Vivien nemrég megszerezte önmaga, illetve Magyarország történetének első pontjait Forrás: Ger E Studio/B Gergo Nagy

A versenyen résztvevő egyik holland mérnökcsapat felajánlotta Keszthelyi Viviennek a lehetőséget, hogy a szezon végeztével próbálja ki az általuk épített versenyautót, amely mindössze 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT Cup folytatására, a német túraautó-bajnoksággal (DTM) együtt futó sorozat következő hétvégéjére a hollandiai Zandvoortban kerül sor augusztus 18. és 20. között.