Vágólapra másolva!
Hatalmas megnyitó ceremóniával kezdődött a X. Világjátékok, Wroclawban. Lengyelország negyedik legnépesebb városa 112 ország több mint 3500 versenyzőjének ad otthont, Magyarország 13 sportágban, 60 versenyzővel indul. A zászlót az uszonyos úszó Senánszky Petra vitte, helyszínen voltak még az aerobikosok, a szumósok, az uszonyúszók, a vitorlázó műrepülők és néhány strandkézis.

A nyitóünnepséggel csütörtök este megkezdődött Wroclawban a X. Világjátékok. A Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint

a négyévenként sora kerülő esemény megnyitójára zsúfolásig megtelt a 43 ezres Wroclaw Stadion.

Az olimpiai megnyitókhoz hasonló, nagyszabású programban a legnépszerűbb lengyel zenészek, táncosok és más előadóművészek szórakoztatták a közönséget.

A csapatok hagyományos bevonulása alatt

a magyarok zászlóját az uszonyosúszó világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra vitte,

mögötte vonultak be a stadion küzdőterére - Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkárának vezetésével - a küldöttség már Wroclawban tartózkodó tagjai.

Hatalmas megnyitó ceremóniával kezdődött a X. Világjátékok, Wroclawban Forrás: DPPI/Julien Crosnier

A seregszemlét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyitotta meg, aki beszédében a Világjátékokon részt vevő sportágak sokszínűségét és értékeit emelte ki.

A pénteki versenynapon a magyarok közül az aerobikosok, az uszonyosúszók és a vitorlázó műrepülősök kezdik meg szereplésüket.

A jövő vasárnapig tartó Világjátékokon 31 sportágban rendeznek versenyeket, amelyeken 112 ország 3500 sportolója vesz részt. A magyar színeket 13 sportágban 60 versenyző képviseli.