Vágólapra másolva!
Vasárnap Brisbane-ben az ausztrál Jeff Horn ellen teszi kockára a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét Manny Pacquiao, aki 60. győzelmére készül a profik között.

A fülöp-szigeteki sztár magabiztosan várja a még veretlen riválisa elleni meccsét, mely már most biztosan megdönt minden rekordot az ausztrál boksz történetében.

A szervezők tájékoztatása szerint a Suncorp Stadionban sorra kerülő gálára már 47 ezer jegy kelt el, ami több mint 10 ezerrel több az eddigi csúcsnál, s szinte biztosan 50 ezer felett lesz majd a nézők száma vasárnap.

Emellett a fizetős televíziós rendelések száma is biztosan meghaladja a korábbi rekordot. A mérkőzést várhatóan az Egyesült Államokban is rengeteg látják majd, becslések szerint ugyanis az ESPN csatorna közvetítése 95 millió amerikait ér el.

A hatalmas érdeklődést jól példázza, hogy a héten le kellett állítani Pacquiao egyik nyilvános brisbane-i szereplését, miután a szurkolók valósággal megrohamozták őt, s a meccsszervezők úgy döntöttek, hogy a sztár csütörtökre tervezett nyilvános edzését biztonsági okokból törlik.

A meccs toronymagas esélyese Pacquiao, akit Horn menedzserei és szimpatizánsai is többször vádolták meg azzal az elmúlt időszakban, hogy lenézi vetélytársát. A fülöp-szigeteki legenda edzője, Freddie Roach szerint ugyanakkor szó sincs arról, hogy tanítványa félvállról venné a mérkőzést.
Roach a héten magabiztosan azt nyilatkozta, hogy szerinte a meccs gyorsan véget ér, de nem Hornt becsmérelte, hanem arra hívta fel a figyelmet, hogy Pacquiao sokkal keményebben és elszántabban készül, mint az elmúlt években bármelyik másik meccsére. A tréner példaként azt emelte ki, hogy a kesztyűzések során Pacquiao sorra ütötte ki partnereit, s többször előfordult, hogy le kellett állítani az edzéseket, mert túl keményen dolgozott.

Manny Pacquiao és Jeff Horn Forrás: AFP/Patrick Hamilton

A 17 eddigi profi meccsén veretlen, 16 győzelmet aratott Horn csütörtökön önbizalomtól duzzadva nyilatkozott esélyeiről. Mint mondta, érzi magában az erőt, hogy legyőzze nagy nevű riválisát, s ugyan nem ígéri, hogy kiüti, de biztos benne, hogy nyerni tud vasárnap.

Pacquiao (59 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) profi karrierje során - egyedüliként a sportág történetében - nyolc súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett, a WBO váltósúlyú övét pedig tavaly áprilisban hódította el, miután legyőzte Timothy Bradleyt, majd novemberben Jessie Vargas ellen védte meg először a címet.