Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka a Facebookra feltett egy képet, amelyen a férjével-edzőjével, Shane Tusuppal mosolyognak. A háromszoros olimpiai bajnok azt írja, a sajtóban megjelent hazugságok sem tudják megakadályozni abban, hogy jól érezze magát.

"A hazugságok a sajtóban nem tudják megelőzni a mosolyom :) nem uncsi még???" – írja Hosszú Katinka.

Katinka Hosszu

A hazugságok a sajtóban nem tudják megelőzni a mosolyom :) nem uncsi még??? The lies in the media can't stop me from smiling :) isn't it so boring already???

Az elmúlt héten Shane Tusupról jelent meg több lapban, hogy a szintén az Iron Aquaticsnál dolgozó edzőtársával, Darren Warddal kiabált a debreceni országos úszóbajnokságon. A Bors szerint azért, mert az úszóklub férfiváltója nem tudott rajthoz állni az ob-n. Állítólag azt kiabálta, hogy „ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek!”.

A minap a volt szövetségi kapitány, Hargitay András az ATV Csisztu 24 című műsorában többek között arról nyilatkozott: ha beszélő viszonyban lettek volna Shane Tusuppal, akkor Rióban Magyarországnak nem nyolc, hanem kilenc aranyérme lett volna, mert ő inkább a váltó helyett egyéniben indította volna az úszónőt.

Forrás: Instagram/Shane Tusup

Emlékezetes, hogy az olimpián a 4x200-as gyorsváltó – Hosszú parádés hajrájának köszönhetően – végül hatodik lett. Két nappal később az Iron Lady ezüstérmet nyert 200 háton úgy, hogy a legvégén kapott csak ki hat századdal az amerikai Maya Diradótól.

Hosszú Katinka bejegyzésének pontos indítékairól megkérdeztük az Iron Aquatics úszóklubot, ám az érintettek nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

A Tusup-Ward ügyben Verrasztó Evelyn is megszólalt, akinek az apját idézték az egyik újságcikkben, ám az úszónő szerint Verrasztó Zoltán nem nyilatkozott senkinek.