Vége az aranyéletnek, Sarapova visszatér

Porsche Press Conference at the L.A. Autoshow GettyImageRank1 Lifestyles SPORT HORIZONTAL Waist Up USA New California City Of Los Angeles Porsche Back Seat Photography Maria Sharapova Patrick Dempsey Arts Culture and Entertainment Celebrities Porsche Pana
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 16: Maria Sharapova and Patrick Dempsey sit in the backseat of the new Porsche Panamera 4 E-Hybrid Executive at the Los Angeles Autoshow on November 16, 2016 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images for Porsche/AFP
Vágólapra másolva!
Doppingeltiltása alatt is sűrű volt a programja Marija Sarapovának. Az orosz teniszsztárról tavaly januárban derült ki, hogy meldoniumot használt. A nemzetközi sportági szövetség előbb két évre tiltotta el, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság azután 15 hónapra enyhítette a a büntetését, amit - elmondása szerint - igyekezett hasznosan tölteni.

A volt világelső egy kaliforniai konferencián mesélt róla, hogy stratégiai menedzsmentet hallgatott a Harvard Egyetemen, vállalatvezetést tanult egy londoni reklámügynökségnél, egy hétig az NBA-t irányító Adam Silver mellett hospitált, a Nike tervezőinél is eltöltött egy hetet, saját márkás édesítőszerét reklámozta, és szeptemberben megjelenő önéletrajzán is dolgozott.

A volt világelső eltiltása alatt rengeteg promóciós rendezvényen megfordult. A képen Patrick Dempsey-vel látható egy Porsche Panamera 4 E-Hybrid Executive hátsó ülésén. Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

De nagyon erős bennem a motiváció, ezért

az elmúlt négy hónapban már keményen edzettem,

és Stuttgartban a lehető legjobbamat akarom nyújtani" - jelentette ki a 29 éves játékos. Beszélt arról is, hogy tudja: pályafutásának vége már közelebb van, mint az eleje, de a saját elképzelései szerint szeretne visszavonulni, nem pedig egy eltiltás miatt.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok szabadkártyát kapott az április 24-én kezdődő stuttgarti salakpályás viadalra, amelyet 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is megnyert. Mivel büntetése csak április 26-án jár le, a torna első két napján a csarnokba sem léphet be.

Nem tudta, hogy tiltott anyagot tartalmaz a szer, amit szed Forrás: Origo

Sarapova az elsők között bukott meg a 2015 december végén tiltólistára került meldoniummal. Doppingtesztje tavaly januárban, az ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív. Azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála, a családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni. Hangsúlyozta, nem tudta, hogy a készítmény, amelyet tíz évig szedett, tiltott anyagot tartalmaz.

Korábban a Vogue magazinnak beszélt arról, mivel próbált lazítani az eltiltás ideje alatt.