Vágólapra másolva!
Risztov Éva 400 m gyorsúszásban 4:07.24 perces idővel, az országos csúcs beállításával ezüstérmet szerzett a vizes sportok barcelonai világbajnokságán. A számot a német Hannah Stockbauer (4:06.75 p) nyerte.

Pazar teljesítményt nyújtott, mégis országos csúcsbeállítással 4:07.24 perccel csak második lett Risztov Éva a női 400 méteres gyorsúszás vasárnap esti világbajnoki döntőjében, ahol a német Hannah Stockbauer még nála is gyorsabbnak bizonyult. A magyar versenyző így világbajnoki ezüstérmet szerzett, ami dicséretes, más kérdés, hogy ő győzelmet várt magától.

Az eredeti időrendnél maradva: az úszódöntők - szám szerint négy jutott az első napra - a "legmagyarabb" fináléval kezdődtek: Risztov Évát szólították ugyanis a leghamarabb, s a sebesség maradt a medencében is, mert a szám tavalyi berlini Európa-bajnoki ezüstérmese nagyszerű tempóban szelte a vizet, s látszott, hogy csakis a német veheti fel vele a versenyt igazán. Stockbauer sajnos felvette... Habár mindvégéig nyílt maradt a csata, a hajrát a német bírta jobban.

"Istenem, csak nehogy úgy járjak, mint szegény Güttler Karcsi, és nekem is majd mindig az ezüst jut!" - mondta nekikeseredve Risztov Éva, mielőtt az eredményhirdetésre és a doppingvizsgálatra indult volna. "A négy közül ebben a számban volt a legnagyobb esélyem, erre tessék. Örültem, hogy nincs itt Klocskova, aki mégiscsak olimpiai bajnok, tőle nem szégyen kikapni, de hogy Stockbauer verjen meg, akit tavaly utcahosszal vertem, hát kétségbeejtő. Hogy javulhatott ekkorát? A választ másra bízom."

Eredmény, női 400 m gyors:
1. Hannah Stockbauer (Németország) 4:06.75 p
2. Risztov Éva 4:07.24
3. Diana Munz (Egyesült Államok) 4:07.67
4. Elka Graham (Ausztrália) 4:08.60
5. Brittany Reimer (Kanada) 4:09.34
6. Lindsay Benko (Egyesült Államok) 4:09.82
7. Simona Paduraru (Románia) 4:13.62
8. Csen Hua (Chen Hua, Kína) 4:13.75