Reggel ötkor ébresztették a doppingellenőrök Eb-ezüstérmesünket

Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenye döntőjének végén
Torino, 2017. január 15. Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenye döntőjének végén a torinói Palavela sportcsarnokban 2017. január 15-én. Liu Shaolin Sándor aranyérmet, a fivére ezüstérmet nyert. (MTI/AP/ANSA/Alessandro Di Marco)
Vágólapra másolva!
Az 1000 és 1500 méteren is Eb-ezüstérmet nyert rövid pályás gyorskorcsolyázóhoz, Liu Shaoanghoz hétfő reggel doppingellenőrök csöngettek fel.

"Reggel ötkor csörgött a kaputelefon" – mondta az M4-nek adott hétfői interjúban a mindössze 18 éves magyar gyorskorcsolyázó, aki két ezüsttel tért haza a vasárnap befejeződött torinói Európa-bajnokságról.

Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang az 1000 méteres döntő után Forrás: MTI/AP/ANSA/Alessandro Di Marco

A rövidebb távon bátyja, Liu Shaolin Sándor nyert, de nem is próbálta őt megelőzni. "Az 1000 méter volt az izgalmasabb, nagy élmény volt. Konkrét taktikát nem beszéltünk meg a verseny előtt, de a futam magáért beszélt, hogy így együtt tudtunk korcsolyázni.

de miután előrement, nem is gondoltam arra, hogy megelőzzem."

Nem volt kérdés a sorrend Forrás: MTI/AP/ANSA/Alessandro Di Marco

Arra a kérdésre, hogy a pjangcsongi téli olimpián is várhatunk-e érmeket a magyar gyorskorcsolyázóktól, Liu Shaoang így felelt: "Személy szerint nem érzem azt, hogy van rajtam teher, először legyen meg a kvóta, a kvalifikáció után majd beszélhetünk az esélyekről.

Nem szabad most arról beszélni, hogy kimegyünk és mindent megnyerünk."

Egy arany- és hat ezüstéremmel zárta a magyar csapat a torinói Európa-bajnokságot.