Nálunk rajtol a gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációja

Torino, 2017. január 15. Liu Shaolin Sándor (b) és a testvére, Liu Shaoang (j2) a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének döntőjében a torinói Palavela sportcsarnokban 2017. január 15-én. Az aranyérmet Liu Shaolin Sándor, az ezüstérmet a fivére nyerte meg. (MTI/AP/ANSA/Alessandro Di Marco)
Vágólapra másolva!
Budapest adhat otthon a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia első kvalifikációs rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyének.

"Szeptemer 29. és október 1. között rendezzük meg a verseny. A helyszín a Tüskecsarnok vagy a Papp László Sportaréna lesz" - nyilatkozott kedden az MTI-nek Orendi Mihály, a magyar szövetség (MOKSZ) ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a döntésnél sokat nyomott a latba, a magyarok elmúlt időszakban elért eredménye.

A sportvezető elmondta, a következő idény hat vk-állomásából kettő lesz olimpiai kvalifikációs verseny, a másikat Hollandia rendezi, ami szintén szerencsés a magyarok számára, mivel európai helyszín.

Élezhetik a korikat a magyarok Forrás: MTI/AP/ANSA/Alessandro Di Marco

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a 2006-os, torinói játékok óta minden olimpián elértek pontszerző helyezést, az elmúlt másfél év eredményei alapján pedig a Koreai Köztársaságba éremeséllyel utazhatnak majd. A vasárnap zárult Eb-n a magyarok egy arany- és hat ezüstérmet szereztek.