Szakadt szalagok, levált porc, vége Miklós Edit szezonjának

Miklós Edit, alpesi sí, baleset
ZAUCHENSEE - AUSTRIA: Hungary's Edit Miklos is airlifted after she crashed during the Women's World Cup downhill training at Altenmarkt-Zauchensee in Austria on January 15, 2017. / AFP PHOTO / APA / ROBERT JAEGER / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag és levált a porc, míg a bal lábán csak könnyebben sérült Miklós Edit, aki az altenmarkt–zauchensee-i világkupa-viadal lesiklóversenyét megelőző edzésen bukott.

Ahogy arról vasárnap délelőtt beszámoltunk, a lesikló Vk-pontversenyben a hétvégi futam előtt az ötödik helyen álló magyar alpesi síző hatalmasat bukott a futamot megelőző kötelező edzésen. Helikopterrel azonnal egy közeli kórházba szállították, ahol megvizsgálták, MRI-t végeztek el a sérült lábán, és már tovább is szállították egy Innsbruck melletti magánklinikára.

Miklós Edit hatalmasat bukott, helikopter vitte el

"Az MRI-vizsgálat végleges eredménye még mindig nincs a kezemben, de az első leletek alapján úgy tűnik, hogy

– mondta a helyszínen tartózkodó újságíróknak Dr. Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, aki a sportolóval volt a kórházban. – Edit már nincs itt, időközben már elindult arra az Innsbruck melletti klinikára, ahol korábban ugyanezt a térdét már műtötte dr. Christian Schenk, aki az egyik legnevesebb szakorvos az ilyen sérülések terén."

A rajtból kijövet még minden rendben volt Forrás: LAUXFOTO SALZBURG/Laux Manfred

Arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy mi okozta a balesetet.

"Stefan Abplanalp, Edit edzője azt mondta, hogy Edit nagyon jó tempóban és technikával ért ahhoz a részhez, ahol a baleset történt. Tavaly egyébként ugyanitt szintén hibázott, de akkor tudott korrigálni. A nagy sebességnél azonban a kelleténél jobban terhelt a jobb lábára, emiatt a bal léce kicsit kicsúszott, lekapott a puhább hóba, összezártak a lécei, és már nem tudott korrigálni. Pont egy egyenes szakaszon bukott, így nagyon nagy erővel ért földet."

A bukás után helikopterrel vitték le a pálya melletti orvosi központba Forrás: Síszövetség/Gémes Renáta

A pályán az elmúlt két napban mintegy fél méter hó esett, de

a sportvezető szerint a pálya megfelelő állapotban volt, nem az okozta a bukást.

Minden rendben lesz:

"Most abban bízhatunk, hogy a rehabilitáció gyors és sikeres lesz. Edit rendkívül jó fizikai állapotban van, nagyon erős, az edzője azt mondta, hogy mások elájultak volna attól a fájdalomtól, amit el kellett viselnie – mondta Kaszó Klára, hozzátéve, szerencse a szerencsétlenségben, hogy év elején történt a baj. – A világbajnokságot ugyan ki kell hagynia, de vb-t máskor is rendeznek még, az olimpiára viszont egészen biztosan újra egészséges lesz, és jobb lesz, mint valaha."