Nem áll jól Miklós Edit szénája Ausztriában

Miklós Edit sí lesiklás
Edit Miklos of Hungary skis the Tickety Chutes section during her FIS World Cup training run at the Lake Louise Ski Resort in Alberta, Canada on December 1, 2016. / AFP PHOTO / Mark RALSTON
Vágólapra másolva!
A csütörtöki után a pénteki női lesikló edzést is törölték a szervezők Altenmarkt-Zauchenseeben, így veszélybe került a szombati világkupafutam megrendezése, amelyen Miklós Edit is indulna.

Mindkét napon a hóesés és a köd miatt nem lehetett megtartani a tréninget, márpedig a leggyorsabb szakágban csak úgy lehet versenyt rendezni, ha előtte legalább egy gyakorlásra lehetősége nyílik a résztvevőknek. Az újabb törlés révén 11.15-kor tervezik megrendezni a vk-futamot, az edzésre pedig közvetlenül előtte kerülne sor a nemzetközi szövetség (FIS) legfrissebb közlése szerint.

A hivatalos tréning elmaradása nem túl jó hír a csíkszeredai születésű magyar versenyzőnek,

ő ugyanis saját bevallása szerint minden egyes csúszással egyre gyorsabb szokott lenni.

Tavaly a hóhiány okozott gondot ezen az ausztriai helyszínen, akkor rendhagyó módon egy rövidített pályán kétszer jöttek le a sízők, az olimpiai hetedik helyezett Miklós Edit pedig 17. helyen zárt a két futam alapján.

Miklós Editnek szüksége lenne az edzésre Forrás: AFP/Mark Ralston

A szombati lesikló viadalt kiemelt érdeklődés övezi, mivel az olimpiai és világbajnok Lindsey Vonn két hónappal kéztörése után itt térne vissza. Miklós Editnek így ugyan eggyel több komoly riválisa lesz a szakág legjobbjának járó kristálygömbért, ennek ellenére igyekszik megerősíteni a helyét a pontversenyben, sőt, akár előrelépni.

Akár a dobogóra is felléphetne

A 28 éves síző 108 pontjával jelenleg ötödik lesiklásban, de a 300-zal vezető szlovén Ilka Stuhec kivételével minden riválisát megelőzheti egy sikeres szerepléssel, ugyanis a második olasz Sofia Goggiának 162 pontja van. A győzelemért 100 pont jár, de Miklós Edit eddigi legjobb teljesítménye, a harmadik hely is 60 pontot ér.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklásból és műlesiklásból álló szuperkombinációt rendeznek Altenmarkt-Zauchenseeben.