Vágólapra másolva!
Két hónap alatt másodszor szenvedett kéztörést Therese Johaug, a norvégok egyszeres olimpiai és hétszeres világbajnok sífutója.

Hihetetlen balszerencsésnek mondhatja magát Therese Johaug, a norvégok világklasszis sífutója. Az idei, faluni világbajnokságon három aranyat nyert sportoló korán megkezdte a felkészülést az új idényre, de előbb júliusban, majd most szeptember elején is nagyon balszerencsés sérülést szenvedett.

Két hónapja futás közben esett el, és olyan súlyos kézközépcsonttörést szenvedett, hogy három csavarral kellett rögzíteni a sérült testrészt.

Therese Johaug Forrás: Instagram

Szinte hihetetlen, de szeptemberben hasonló szerencsétlenség történt vele, ezúttal, Livignóban lépett gödörben a futóedzés közben, ezúttal jobb kezének gyűrűs ujja sérült meg.

"Nem vette észre a gödröt, és elbotlott benne. Eleinte nem fájt a keze, de aztán muszáj volt megmutatni egy orvosnak. Most tervezzük, hogy milyen rehabilitáción vegyen részt, és milyen alternatív edzésmódszereket dolgozzunk ki. Az biztos, hogy a futóedzéseket egy ideig hanyagoljuk" - nyilatkozta a norvég válogatott edzője, Egil Kristiansen.