Vágólapra másolva!
Pénteken szabadult a börtönből a korábbi olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter, akit kábítószerrel való visszaélés miatt ítéltek el.

Szabadság, elvtársak! - mondta a három nagy csomaggal a kijárat felé tartva Farkas Péter, akit barátok, hozzátartozók és a média képviselői vártak a Kozma utcai börtönnél. "Eszek valami finomat" - mondta Farkas a Hvg.hu-n látható videóban, amikor arról kérdezték, mit fog először csinálni szabad emberként. Farkas jókedvűen nyilatkozott, erről árulkodik, hogy azt mondta, készül a riói olimpiára.

"Az edzőtábor csodálatos volt, megerősödtem, hajrá" - mutatott a börtönre Farkas, aki 1992-ben Barcelonában olimpiai bajnok lett. A sportolót és a testvérét 2004-ben vették őrizetbe, mert egy 18. kerületi ingatlan pincészetében kannabiszt termesztettek, amiből marihuánát állítottak el.

A bíróság először felmentette Farkast, majd a megismételt eljárásban öt év fegyházra ítéltek, azonban Farkas és testvére az ítélethirdetés szünetében kisétált a bíróságról, és bár testvérét már másnap elfogták, ő másfél évig bújkált. 2009 karácsonyán Andorrában fogták el, és 2010-ben kezdte meg börtönbüntetését, amelyet ötről másodfokon hét évre súlyosbítottak. A hétből végül négy évet kellett leülnie.