Az újabb veszteség után kettőt cserélt a vébén a férfi kézilabda-válogatott

Jamali Iman, Sipos Adrián
Koppenhága, 2019. január 16. A megsérült magyar Jamali Imant (k) Sipos Adrián (b) és Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta lekíséri a pályáról a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 4. fordulójában játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 16-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Térdműtét vár Jamali Imanra, a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott balátlövőjére, aki szerdán az Egyiptom elleni csoportmérkőzésen sérült meg. Ennek tudatában kettős cserére szánta el magát a magyar csapat szakvezetése.

Erdélyi Gábor csapatorvos tájékoztatása szerint a vizsgálat megerősítette, hogy a Telekom Veszprém játékosának elszakadt az elülső keresztszalagja a meccs első félidejében. Jamali csütörtökön visszautazik Magyarországra, ahol megoperálják, ezt követően kezdődhet el a rehabilitációja.

A történtek után a magyar csapat szövetségi kapitányai úgy döntöttek, hogy Schuch Timuzsin és Máthé Dominik került a keretbe.

Rögtön látszott, hogy nagy a baj Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Jamali Iman sajnálatos keresztszalag-szakadása miatt egyértelmű, hogy nem tudja folytatni a világbajnokságot, Ancsin Gábor pedig könyöksérüléssel bajlódik. Becsülettel dolgozott, küzdött, de sajnos nem százszázalékos az állapota” – mondta Csoknyai István szövetségi kapitány.

Jamali csütörtökön hazautazik, térdműtét vár rá, Ancsin kezelése viszont Dániában folytatódik, míg a bokasérüléssel bajlódó Balogh Zsoltot a gyógyulását követően továbbra is visszavárják.

A magyar válogatott szerdán 30-30-as döntetlenre végzett Egyiptommal, csütörtökön 20.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik a csoportkör utolsó fordulójában. A mieink már biztos, hogy legrosszabb esetben is csoportmásodikként jutnak tovább, az viszont csak csütörtökön derül ki, hány pontot visznek magukkal a herningi középdöntőbe.