Súlyosan megsérült a románok balátlövője a magyarok elleni meccsen

HANDBALL-EHF-EURO2018-HUN-ROM handball Horizontal
Romania's left back Cristina-Georgiana Neagu (R) during the Euro 2018 European Women's Handball Championship Group 2 main round match between Hungary and Romania on December 12, 2018 at Jean Weille sport hall in Nancy. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyosnak bizonyult Cristina Neagu térdsérülése, így a román női kézilabda-válogatott és a CSM Bucuresti balátlövője számára véget ért a szezon.

Neagu térde a szerdai, Magyarország elleni mérkőzés 52. percében sérült meg a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjében. Mentőautóval azonnal kórházba szállították, és a ChampSport International sportügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak nála.

Cristina Neagu (jobbra) a magyarok elleni meccsen sérült meg súlyosan Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A balátlövő a válogatott Oroszország elleni, pénteki elődöntője és vasárnapi helyosztója mellett a Bajnokok Ligája teljes tavaszi idényéről lemarad. A CSM Bucuresti a Ferencvárossal és a címvédő Győri Audi ETO KC-val is azonos csoportban szerepel a középdöntőben.

A román válogatott eddigi hat Európa-bajnoki mérkőzésén Neagu töltötte a legtöbb időt a pályán - meccsenként átlagosan csaknem 56 percet -, és 82 lövésből 44 gólt szerzett, ezzel jelenleg a góllövőlista második helyén áll. Súlyos sérülése ellenére a csapatkapitány úgy döntött, nem utazik haza, a torna végéig hazája válogatottjával marad Párizsban.

A sérüléssel végződő mozdulat előtt a védekező Planéta Szimonetta lökte meg Neagut. A magyar játékos csütörtökön a közösségi oldalán kért elnézést ellenfelétől.

- üzente Planéta a román játékosnak.
A zsűri a videobírós visszajátszás után úgy döntött, hogy nem bünteti a magyar jobbátlövőt, mert szabálytalansága nem volt súlyos és nem volt szándékos.