Vágólapra másolva!
Ausztria, Franciaország és Horvátország lesz a legutóbb ezüstérmes magyar válogatott ellenfele a női röplabda Európa-liga legerősebb, Arany divíziójának csoportkörében.

Az európai szövetség csütörtökön Luxemburgban készítette el a kontinentális sorozat sorsolását, s az is eldőlt, hogy az Ezüst divízióban szereplő magyar férfi csapat - a hazai szövetség (MRSZ) honlapja szerint - Ausztriával, Bosznia-Hercegovinával és Görögországgal került egy négyesbe.
Az első mérkőzéseket május 25-én játsszák. A csoportokban a csapatok kétszer játszanak egymással, hazai pályán és idegenben.

A nőknél a sorozatban érdekelt legerősebb válogatottakat felvonultató Arany ligában a három csoport győztese, illetve az egyelőre még ismeretlen rendező ország válogatottja lehet ott a négyes döntőben, június 21-22-én.

Az MRSZ szerint Jan De Brandt szövetségi kapitány csapatától reális elvárás, hogy - ismét - bejusson a Final Fourba. Az együttes idén is egy csoportban volt a franciákkal és a horvátokkal. Előbbieket oda-vissza legyőzte, utóbbiakat pedig itthon verte, idegenben pedig 3-2-re kikapott tőlük.

2018-ban hazai pályán ezüstéremig menetelt a női válogatott Fotó: Mudra László - Origo

A férfi csapat nehezebb helyzetben van. Ausztriával legutóbb 2016-ban az Alba Régia Gálán találkozott és veszített, míg Görögországtól a 2014-es Eb-selejtezőben kapott ki kétszer, a bosnyákokat azonban ugyanabban a sorozatban legyőzte. Az Európa-liga Ezüst divíziójának négyes döntőjét június 29-30-án rendezik.
A mérkőzések időpontjai és helyszínei egyelőre még nem ismertek, de a magyar szövetség arra törekszik, "hogy a hazai találkozók - az idei évhez hasonlóan - lehetőleg páros mérkőzések formájában kerüljenek lebonyolításra. Az is bizonyosnak látszik, hogy lesznek fővárosi, de vidéki helyszínen is mérkőzések" - áll az MRSZ honlapján.