Két meccs, huszonnégyezer kilométer utazás a fagyos Szibériába

Russia Universiade
5694346 07.11.2018 People walk on the embankment of Yenisey river in Krasnoyarsk, Russia, November 9, 2018. The Siberian city of Krasnoyarsk will host the 29th Winter Universiade on March 2-12, 2019. Alexandr Kryazhev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Kevéssé valószínű, hogy a női röplabda CEV Kupa idei sorsolásakor az örömtől felordítottak volna a szlovéniai Mariborban. A szerencsétlen NK Maribor a tavalyi év után újra megkapta ellenfélnek az orosz Krasznojarszk együttesét. Az út csak oda 6300 kilométer.

Megmutatjuk térképen, úgy még szemléletesebb a dolog.

Egy évvel ezelőtt ugyanez volt a párosítás. Akkor az oroszok 3-0-ra és 3-1-re nyertek. Most meg újra összekerültek. Utazhatnak ide.

Idén is korán jött a hó a szibériai Krasznojarszkban, ahol 2019-ben téli Universiadét rendeznek Forrás: Sputnik/Alexandr Kryazhev

Egy jó hír:

a kupában érdekelt magyar csapatok (Switelsky-Békéscsaba, Fatum-Nyíregyháza) sem a nyolcad, sem a negyeddöntőben nem kerülhetnek össze a Krasznojarszkkal.

A végére egy érdekesség: 2019-ben ebben a szibériai városban rendezik meg a téli Universiadét. Jó utat mindenkinek, aki elmegy erre az eseményre.

Szavazzon!

Mit gondol a Maribor szerencsétlen sorsolásáról?