Csoknyai István mellett Vladan Matic is kézikapitány lehet

Érd, 2018. október 24. Csoknyai István szövetségi kapitány magyaráz a játékosoknak a Magyarország - Szlovákia férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 24-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az eddig megbízott férfi kézilabda szövetségi kapitány, Csoknyai István társat kaphat maga mellé. A Tatabánya edzője, Vladan Matic és Csoknyai készítheti fel a válogatottat a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Ezzel megoldódhat a hosszú ideje húzódó kapitánykérdés, amely a svéd Ljubomir Vranjes menesztése után alakult ki. Akkor az MKSZ az olaszok és a szlovákok elleni Eb-selejtezőre a Balatonfüred edzőjét, Csoknyai Istvánt kérte fel. A csapat mindkét meccsét megnyerte.

A tárgyalások közben tovább folytatódtak, a hírek szerint

Csoknyai mellett a Tatabánya edzője, Vladan Matic is a válogatott mellett dolgozhat,

azaz ők készítik fel majd a csapatot a januári férfi kézilabda-világbajnokságra, ahonnan a világbajnok egyenes ágon juthat ki a 2020-as tokiói olimpiára, míg a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőre mehetnek.

Azt még nem tudni, hogy a két szakember milyen felállásban tevékenykedik majd. A francia, a svéd és a cseh válogatottnál a közelmúltban két azonos jogkörrel kinevezett szövetségi kapitány dolgozott,

nem lenne meglepetés ez a felállás a magyar együttesnél sem.

Az MKSZ szerda délutánra hirdette meg sajtótájékoztatóját, ott hivatalosan is kiderül minden.

Forrás: NSO