Vágólapra másolva!
A Csíkszereda 6-3-ra nyerte idegenben a Gyergyó elleni erdélyi rangadót, a Vasas hosszabbításban győzött a városi rivális Hokiklub vendégeként, míg a Corona Brasov elszenvedte első vereségét a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján, miután hétfő este 4-1-re kikapott Dunaújvárosban.

A nyáron KHL-t, illetve NHL-t is megjárt légiósokkal erősítető gyergyószentmiklósi egyesület második hazai összecsapását is elvesztette a sorozatban.

A Vasas már 10 másodperc elteltével előnybe került Varga Tamás góljával, azonban Godó Dániel szinte azonnal egyenlített, így az első percben két gólt is láthattak a Tüskecsarnokba kilátogató nézők.

Megvan a Vasas első győzelme a jégkorong Erste Ligában Forrás: vasassc.hu

Nem lett azonban gólzáporos a meccs, mert ezt követően összezártak a védelmek, óvatosabbak lettek a csapatok, viszonylag keveset is kockáztattak. A folytatásban nem született több találat, így jöhetett a hosszabbítás. Egy perc elteltével emberelőnybe került a Vasas, amit Csiki Attila góljával ki is használt, így Ladányi Balázs csapata megszerezte első győzelmét a jégkorong Erste Ligában.

A Corona Brasov elszenvedte első vereségét a jégkorong Erste Ligában, miután hétfő este 4-1-re kikapott Dunaújvárosban. Az első két játékrészben magabiztos előnyt alakítottak ki az Acélbikák, a záró - főleg a durvaságokról és verekedésekről szóló - felvonásban pedig már nem tudott felzárkózni a román együttes.

Eredmény, Erste Liga:
Gyergyói HK (román)-Sport Club Csíkszereda (román) 3-6 (1-2, 0-2, 2-2)
Hokiklub Budapest - Schiller-Vasas HC 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
Dunaújvárosi Acélbikák-Corona Brasov (román) 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)