Magyarország megőrizte első helyét a női EHF-rangsorban

Győri Audi ETO KC
A győri csapat örül győzelmének a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - CSM Bucuresti mérkőzés végén
Vágólapra másolva!
A nőknél Magyarország megőrizte elsőségét az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nemzeteket rangsoroló listáján.

Az EHF honlapján hétfőn közzétett lista szerint Magyarországnak 130 pontja van jelenleg, aminek köszönhetően a 2019-2020-as idényben is öt együttest indíthat majd a nemzetközi kupasorozatokban. A dobogó második fokára Románia jött fel (111,86), míg harmadik helyen az oroszok állnak (98,86). Az eddig második dánok a negyedik helyre csúsztak vissza.

A Bajnokok Ligája legutóbbi idényében a magyar volt az egyetlen nemzet, amely két csapatot (Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria) is delegált a legjobb nyolc közé, ráadásul a Győr lett az első együttes, amely a Final Four-rendszerben meg tudta védeni a címét.

A győri csapat örül győzelmének a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - CSM Bucuresti mérkőzés végén Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A férfiaknál Franciaország a negyedik helyről vette át a vezetést (146,67 pont), köszönhetően annak, hogy a BL-dobogó mindhárom fokára francia együttes állhatott fel nyár elején (Montpellier, Nantes, PSG). A második helyre csúszott vissza az eddig listavezető Németország (130,33), míg a harmadik helyen a spanyolok (90,17) állnak.

Magyarország egy helyet rontva, 86,33 ponttal a negyedik, így három csapatot indíthat a 2019-2020-as szezonban az EHF Kupában.