Vágólapra másolva!
Az Európai Röplabda Szövetség hivatalos honlapja terjedelmes cikkben mutatja be a Szófiában zajló U17-es női röplabda Európa-bajnokság magyar edzőjét, Kőnig Gábort.

A szövetségi edzőnek tulajdonítják azt a nem mindennapi hangulatot és jókedvet, amely a magyar válogatott kötül tapasztalható: a játékosok például énekelnek és táncolnak a bemelegítés alatt. A 33 éves Kőnig Gábor a torna legfitalabb szakembere, és ő maga is elismerte, hogy valóban nem egy hétköznapi figura.

"Igaz, ami igaz, rengeteget mozgok a meccsek alatt, együttélek a játékkal és folyamatosan próbálok beszélni a lányokkal.

Azont túl viszont, hogy az U17-es válogatott a kontinenstornán megmérkőzzön Európa legjobbjaival, Kőnig Gábor és stábja azt szeretné, hogy életreszóló élményt és tapasztalatot gyűjtsenek Bulgáriában a játékosok.

"A taktikám egyszerű: élvezd és érezd jól magad!

Fizikálisan vannak nálunk erősebb csapatok, és nem is vagyunk igazán magasak, tehát olyan stratégiát kellett kidolgoznunk, amellyel a maximumot tudjuk kihozni magunkból. Talán könnyíti a helyzetemet, hogy nincs akkora korkülönbség köztem és a lányok között, így jóval egyszerűbben megértetem magam velük, mintha idősebb lennék."

Nagyszerű a hangulat Szófiában a magyar női U17-es röplabda-válogatottnál Forrás: hunvolley.hu

A válogatott egyelőre három vereséget szenvedett Szófiában, sorrendben Szlovániától (1-3), Bulgáriától (2-3) és Fehéroroszországtól kapott ki (0-3), szó sincs azonban arról, hogy a kudarcok a csapat kedvét szegnék. A győzelem ugyanis fontos, de nem minden.

"Nagyszerű játékosaink vannak, akikben hatalmas a potenciál, ez már a mostani meccseken is látszódott. Könnyen el tudom képzelni, hogy néhányan közülük hamarosan a felnőttek között is megcsillogtathatják a tudásukat.

A legnagyobb öröm azonban az lenne a számomra, ha minél több fiatalt tudnánk inspirálni, hogy kezdjen el röplabdázni."

A magyar csapat kedden este Szerbiával, szerdán pedig Oroszországgal találkozik.