Nincs meglepetés, Szeged-Veszprém döntő lesz a kézilabda Magyar Kupában

KS Vive Kielce vs Paris St. Germain HANDBALL Handball (Team) SQUARE FORMAT
Veszprem's goalkeeper Mirko Alilovic during the Handball Champions League EHF Final Four semifinals match between KS Vive Kielce and Paris St. Germain in the Lanxess Arena in Cologne, Germany, 28 May 2016. Kielce won 28-26. Photo: MARIUS BECKER/dpa
Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged után a címvédő Telekom Veszprém jutott a férfi kézilabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a szombati, második elődöntőben 16 góllal legyőzte a Balatonfüred csapatát a debreceni Főnix Csarnokban. A Szeged korábban 20 góllal verte a Csurgót.

A veszprémiek keretéből Andreas Nilsson, William Accambray, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hiányzott. Nagy Lászlót már 28 másodperc után kiállították, de a visszatérése után ő szerezte a meccs első gólját, majd újabb két alkalommal betalált (6-2). A különbség a fürediek veterán kapusa, Fazekas Nándor védéseinek köszönhetően egy ideig nem nőtt, a folytatásban pedig a fehérorosz Artur Karvacki góljaival próbálták tartani magukat a Balaton-partiak.

A másik oldalon Mirko Alilovic is hétméterest és ziccert védett, társai pedig remekül használták ki a lövőhelyzeteiket, és egy 6-1-es sorozat végén a 26. percben már tíz góllal vezettek (20-10), ez kettővel csökkent a szünetig.

Alilovic is megtette a magáét Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A fordulás után sem változott a játék képe, Dragan Gajic góljaival magabiztosan őrizte jelentős előnyét a Veszprém, a fürediek egyedül a csereként beállt Andó Arián védéseinek örülhettek.
Ahogyan az első elődöntőben, a vezetőedzők ezen a meccsen is úgy döntöttek, hogy legjobbjaikat pihentetik a vasárnapi mérkőzésre, ennek ellenére a magyar válogatott Jamali Iman vezérletével a címvédő tovább tudta növelni előnyét (38-22).

Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 38-22 (20-12)
a legeredményesebb játékosok: Jamali 7, Gajic 6, Nagy L., Manaszkov 4-4, illetve Szita Z. 4

A szegediek közül mindenki egészségesen várta a négyes döntőt, a szombat délutáni találkozón csak Mario Sostaric hiányzott a keretükből.

Öt perc után dobta első gólját a Csurgó, de ellenfele addig már négyszer is eredményes volt, mert hatékonyan fejezte be gyors ellenakcióit. A játék képe a folytatásban sem változott, José Manuel Sierra kapus egyre jobban védett, így a 22. percben már tíz találat volt a különbség (15-5), ami a szünetig tovább nőtt.

A somogyiak a második félidő elején több mint hét percig nem találtak be, majd a vezetőedzők mindkét oldalon úgy döntöttek, hogy legjobbjaikat pihentetik a vasárnapi fellépésre. A rendkívül egyoldalú meccs vége előtt öt perccel már húsz gól volt a csapatok között, és Alen Blazevic találata azt is jelentette, hogy a szegedi mezőnyjátékosok közül mindenki betalált legalább egyszer.

MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 37-17 (19-7)
a legeredményesebb játékosok: Sigurmansson 9, P. Rodriguez 6, Zsitnyikov 4, illetve Gazdag 4

A két magyar élcsapat 19. alkalommal találkozik a kupadöntőben. Először 1982-ben játszottak a sorozat fináléjában, akkor a szegediek nyertek, majd 1993-ban, 2006-ban és 2008-ban is ők győztek, 14 alkalommal viszont a veszprémiek nyertek.