Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök egy millenniumi zászlót ajándékozott a Ferencvárosnak, amit az FTC és minden Fradi-szurkoló kapott a nemzeti ügyekben nyújtott támogatásért.

Orbán Viktor azon kívül, hogy megköszönte az elmúlt hetekben nemzeti ügyekben nyújtott támogatást a Ferencvárosi Torna Club vezetőinek, valamint korábbi és jelenlegi játékosainak, ajándékot is hozott magával az FTC Népligeti Sportközpontba: egy millenniumi zászlót, amit az FTC és minden Fradi-szurkoló kapott a nemzeti ügyekben nyújtott támogatásért.

Millenniumi zászlót adott ajándékba Orbán Viktor a Fradinak Forrás: BALOGH DAVID [email protected]/Balogh David

A millenniumi zászló: A zászló egylapos (csak az egyik oldalán díszített), bélelt, nyers fehér színű, fényes szatén anyagból, arany-ezüst hímzéssel ékes, szélein nemzeti színű applikációval készült. Formája fekvő téglalap. A zászlón centrálisan (50 cm-es sugarú körben) elhelyezett ország címerünk a Szent Koronával, és a zászló közepétől kiinduló ezüst sugarak láthatók. Államiságunk fennállásának 1000 éves jubileumát a címer köré rajzolt "Magyar Millennium" körfelirat jelzi.

Orbán Viktor miniszterelnök megköszönte a Fradi támogatását Forrás: BALOGH DAVID [email protected]/Balogh David

A címer alatt, aranyszínű tölgy- és csereágak között "2000" felirat a kettős jubileumi év évszáma. A zászló két vízszintes oldalán – a széleken – hímzett és applikált nemzeti színű, 5 cm széles szegély van. A zászló alsó szélét aranyszínű, 7 cm széles rojtpaszomány zárja le. A zászlóhoz tartozó zászlószalag egyik szárán a Millennium védjegye a jogar és ismét a "Magyar Millennium 2000" felirat, a másikon az adományozó "Magyar Köztársaság Kormánya" felirat szerepel. A szalag hossza 280 cm, szélessége 13 cm.