Belebukott a kupaverségbe a Békéscsaba röpiseinek olasz edzője

Alberto Salomoni, magyar női röplabda-válogatott
Alberto Salomoni szövetségi kapitány az azerbajdzsáni női röplabda Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Már nem Alberto Salomoni a bajnok és MEVZA Kupa-győztes Linamar-Békéscsaba női röplabdacsapatának vezetőedzője. A klubvezetés a vasárnap a Fatum-Nyíregyházától az érdi Magyar Kupa döntőben elszenvedett 3-2-es vereség után köszönte meg az olasz mester eddigi munkáját.

A Békéscsabai Röplabda SE vezetése váltásra szánta el magát a közelgő bajnoki elődöntőket megelőzően. A klubmenedzsment álláspontja szerint a szezon előtt meghatározott célkitűzések eléréséhez, így a bajnoki cím megvédéséhez váltásra van szükség. A megoldást házon belül találta meg az egyesület, hiszen felkérte a szakmai igazgatóként dolgozó Kormos Mihályt, hogy az idény végéig vegye át a felnőtt csapat irányítását.

Kormos Mihály a BRSE történetének első két bajnoki címét szerző szakember az elmúlt években a klub utánpótlás nevelésének megreformálásán és a Békéscsabai Röplabda Akadémia előkészítésén dolgozott, de rálátása volt a felnőtt együttes munkájára is. A stáb összetétele nem változott, azt másodedzőként Leiszt Máté és statisztikusként Antonio Ferrari alkotja azt.

A Linamar-Békéscsaba együttese címvédőként. toronymagas esélyesként érkezett az érdi fináléba, ahol alaposan meglepte őket a Nyíregyháza. A szabolcsi csapat a kupadöntő előtt pár nappal váltott edzőt - a Ciprusról hazatért Hollósy László ült a kispadjukra.

Várható volt, hogy nem múlik el következmények nélkül a vereség. Baran Ádám, a csabaiak klubvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy Alberto Salomonival közös megegyezést követően elválnak útjaik. Az olasz edző korábban a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is volt, de az MRSZ nem hosszabbította meg a lejáró szerződését, helyette a belga Jan de Brand lett a válogatott edzője. Salomoni - aki március elején MEVZA Kupát nyert a Békéscsabával - távozik tehát a klubtól.