Eltiltották a téli olimpiától az orosz hokiválogatott kulcsjátékosait

orosz jégkorong
3267692 12/27/2017 Avtomobilist's Yevgeny Chesalin, left, and SKA's Anton Belov during the Kontinental Hockey League's regular season match between Avtomobilist Yekaterinburg and SKA St. Petersburg. Pavel Lisitsyn/Sputnik
Vágólapra másolva!
Nem szerepel a téli olimpiára meghívandó orosz sportolók listáján az orosz jégkorong-válogatott több kulcsjátékosa - közölte kedden az R-Szport orosz sporthírügynökség.

"Oroszország válogatottjának több aktív játékosa, akik vezető szerepet játszanak a nemzeti csapatban, nem szerepelnek a phjongcshangi olimpiai játékokra meghívottak listáján. Jelenleg az Orosz Jégkorong Szövetség (FHR) nagyszabású tárgyalásokat folytat arról, hogy ezek a sportolók a végleges listára felkerüljenek" - írta egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva az R-Szport.

Állítólag nem doppingvétség áll a döntés hátterében Forrás: Sputnik/Pavel Lisitsyn

Az FHR sajtószolgálata a nap folyamán közölte, hogy az öt érintett hokis, Anton Belov, Alekszej Bereglazov, Mihail Naumenkov, Valerij Nyicsuskin és Szergej Plotnyikov. A szövetség szerint a játékosokat "csak" az olimpiától tiltották el, más versenyeken részt vehetnek.

A közleményben az FHR rámutatott: a NOB hangsúlyozta, hogy a hokisok nem doppingvétség miatt nem kaptak meghívást. A szövetség igyekszik megtudni a nemzetközi testülettől a kizárás konkrét okát.