Vágólapra másolva!
A magyar férfi röplabda-válogatott - amelynek szövetségi kapitányát várhatóan még januárban kinevezik - a macedón, az ukrán és a svájci csapattal került azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportba.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint az elnöksége foglalkozott a válogatott szövetségi kapitányának személyével. Mivel José Manuel Barrial megbízatása lejárt, a testület úgy döntött, hogy

nem hosszabbít automatikusan szerződést a szakemberrel, hanem más jelölteket is meghallgat, akiktől elképzeléseket és anyagot kér be, majd ezek alapján dönt, várhatóan január 31-ig.

A férfi röplabda-válogatott Ukrajna, Macedónia és Svájc ellen lép pályára a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Viszont az még kérdés, ki vezeti majd a csapatot. Forrás: hunvolley.hu

Az európai szövetségben (CEV) elkészítették az Eb-selejtezők sorsolását. A

kvalifikációban érdekelt csapatokat hét négyes csoportba sorsolták. A hét csoportgyőztes, valamint az öt legjobb csoportmásodik jut ki a 2019-es Eb-re,

amelyre a négy rendező (Belgium, Franciaország, Hollandia, Szlovénia) mellett a tavalyi Eb további legjobb nyolc válogatottja (Oroszország, Németország, Szerbia, Olaszország, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Törökország) már kvalifikálta magát a 24 csapatos mezőnybe.

Az ukránokkal tavaly találkozott a válogatott az Európa Ligában, idegenben 3-1-es, hazai pályán, Nyíregyházán pedig 3-2-es vereséget szenvedett. A rivális ezt követően megnyerte az EL-t. A svájciakkal a 2014-es Európa-bajnoki selejtezők első fordulójában találkoztak a magyarok, és Kecskeméten magabiztosan, 3-0-ra nyertek. Macedóniával még 2011-ben meccselt a válogatott egy felkészülési tornán, és akkor 3-1-re kikapott idegenben.

A férfi válogatottra zsúfolt program vár: májusban és júniusban az Ezüst Európa Ligában lesz hat mérkőzése, augusztusban pedig kezdődik az Eb-selejtezősorozat.

A férfi válogatott programja:
Ezüst Európa Liga:
május 20.: Horvátország-Magyarország
május 23.: Magyarország-Albánia
május 26.: Fehéroroszország-Magyarország
május 30.: Magyarország-Horvátország
június 3.: Albánia-Magyarország
június 6.: Magyarország-Fehéroroszország

Eb-selejtező:
augusztus 15.: Magyarország-Macedónia
augusztus 18.: Svájc-Magyarország
augusztus 22.: Ukrajna-Magyarország
augusztus 25.: Magyarország-Ukrajna
2019. január 5.: Magyarország-Svájc
2019. január 9.: Macedónia-Magyarország