Európa egyik óriási utánpótlás röplabda-projektje indul Békéscsabán

röplabda, Békéscsaba
A békéscsabai lányok derekasan küzdöttek az olaszok ellen
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel, a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról. A felek elismerték a klubnál folyó magas szintű szakmai munkát és támogatták a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület azon törekvését, hogy európai viszonylatban is kimagasló utánpótlás nevelő bázis létesüljön Békéscsabán.

Ezt követően a város és a klub vezetői folyamatosan egyeztettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakembereivel a megvalósításról, majd közel két esztendő előkészítő munkáit követően jutott odáig a projekt, hogy az első érdemi döntések megszülessenek.

A BRSE felnőtt női csapata már évek óta nyeri a magyar bajnoki címeket Fotó: Mudra László - Origo

Ennek értelmében a Békéscsabai Röplabda Akadémia fejlesztésére 1.878.000.000,- forint támogatásról döntöttek. A kedvezményezett a Magyar Röplabda Szövetség, melyen keresztül érkezik a több év alatt felhasználható forrás a klubhoz, a deklarált célok megvalósítására.

Fontosnak tartom elmondani, hogy a támogatás kizárólag sport infrastruktúra fejlesztésre, és utánpótlás neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel" - mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Baran Ádám, a BRSE elnöke szerint hatalmas felelősséggel jár a projekt beindítása Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lokálpatrióta klubvezetőként rendkívül büszke vagyok, hogy többek közt olyan sport infrastruktúra fejlesztések valósulhatnak meg jelen projekt által, melyek egyes oktatási intézmények több évtizedes problémáit oldják majd meg. Munkacsarnokot építünk, kollégiumi szálláshelyet fejlesztünk és a legmagasabb szintű képzéshez szükséges eszközbeszerzéseket is finanszírozni tudjuk.