Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett az olimpiai bajnok orosz válogatottól a norvégiában zajló felkészülési tornán, a Möbelringen Kupán.

A világbajnoki főpróbának számító felkészülési torna nyitányán Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese eredményes támadójáték mellett gyengébben védekezett, így a 60 perc során végig üldözte riválisát, amelyet végül nem sikerült utolérnie.

Görbiczék jól támadtak, a védekezésben voltak gondok Forrás: keziszovetseg.hu

A találkozót nem kezdte jól a magyar együttes. Rasmussennek már a tizedik percben időt kellett kérnie, mivel már nyolc kapott gólnál járt csapata. A dán szakember instrukciói valamelyest hatottak, Görbicz Anitáék hátul keményebben játszottak, gyorsan feljöttek egy gólra. A félidő végéig sajátos fogócskát játszott a két csapat: az oroszok ugyanis rendre megléptek három góllal, majd a magyarok egyre feljöttek. A nagyszünetre 17-18-nál vonultak le Kovacsics Anikóék.

A második játékrészben nem sokat változott a meccs képe, a hatékony szélső játékkal és kiváló betörésekkel eredményesen dolgozó magyar válogatott kitartóan üldözte riválisát, ám az egyenlítés kapujában mindig hibázott, így riválisa végül két góllal legyőzte.Izgalmas mérkőzésen két gólos vereség a Möbelringen Kupa nyitányán az olimpiai bajnok ellen. Folytatás szombaton Norvégia ellen.

Möbelringen Kupa, 1. forduló:
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 35-33 (18-17)
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 2, Görbicz 1, Háfra 2, Kisfaludy, Klivinyi 4, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 8 (2), Lukács 3, Mayer, Mészáros, Schatzl 7, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth G. 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3.

A másik mérkőzésen:

NORVÉGIA-DÉL-KOREA 39-28 (22-12)

A további program:

November 25., szombat:
16:00 Dél-Korea-Oroszország
18:15 Norvégia-Magyarország (tv: Sport1)

November 26., vasárnap:
16:00 Magyarország-Dél-Korea (tv: Sport2)
18:15 Norvégia-Oroszország

A világbajnokság december elsején kezdődik Németországban.