Nem engedik vissza Győrbe Heidi Lökét

Heidi Löke, Győri Audi ETO, kézilabda
Hungarian Gyor Audi ETO's Heidi Loke (R) scores a goal during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
A norvég beálló, Heidi Löke nem lesz újra a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa.

A magyar klub honlapjának pénteki beszámolója felidézi, hogy a dán Midtjylland otthonában 27-24-re megnyert szombati BL-csoportmeccsen a német Anja Althaus súlyosan megsérült. A tapasztalt beálló csapattársával, a norvég Stine Oftedallal ütközött, jobb térdében belső oldalszalag-szakadást szenvedett, ezért műtét és három-négy hónapos kihagyás vár rá.

Heidi Löke korábban szép éveket töltött Győrben Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A klub vezetése feltérképezte az összes lehetséges beállót, aki helyettesíthetné Althaust. Az egyik terv Heidi Löke szerződtetése volt. A 34 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos 2011 és 2017 között erősítette a győrieket, akikkel háromszor nyert Bajnokok Ligáját, igaz, az idei fináléban már nem lépett pályára.

Bár Heidi Löke azt válaszolta, érdekelné a kölcsönjáték, norvég klubja nem egyezett bele a visszatérésébe.

A Storhamar Elite Handball elnöke pénteken írásban arról tájékoztatta a győrieket, hogy Lökét a csapat legfontosabb játékosának tartja. Céljuk, hogy a dobogón végezzenek a bajnokságban, emiatt teljes mértékben elzárkózott attól, hogy elengedje a beállót.

Az átigazolás valószínűleg a következő szezonban sem jöhet létre, mert a játékost kétéves szerződés köti jelenlegi klubjához.