Vágólapra másolva!
Nem maradt más választása a MEVZA címvédőjének, minthogy előre tekintve a győzelembe meneküljön, hiszen a soron következő két mérkőzés akár el is döntheti a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE sorsát ebben a sorozatban.

A viharsarkiak az első tornán a megszerezhető kilenc pontból csak négyet tudtak begyűjteni Szlovéniában, így az esetleges újabb ponthullatás már a négyes döntőjébe kerülhet a magyar bajnokcsapatnak. Nem ígérkezik könnyűnek a soron következő két feladat, hiszen a szlovák bajnokság egyik legerősebb alakulata, a MEVZA sorozatban eddig két mérkőzésből kettőt nyerő Strabag VC Bratislava lesz a csütörtök esti ellenfél, akit Tomas Varga személyében kiváló szakember irányít.

A soron következő két mérkőzés akár el is döntheti a Békéscsabai Röplabda SE sorsát Fotó: Mudra László - Origo

Pénteken este pedig az idei szezonban először mérkőzik meg egymással a tavalyi bajnoki döntő két résztvevője. A szintén jelentősen átalakult Vasas Óbuda az elmúlt két szezonban nem tudta legyőzni a Békéscsabát, így Jókay Zoltán csapatát bizonyára fűti a negatív sorozat megszakításának vágya is.

A BRSE mindkét mérkőzésére győzelmi szándékkal,

a két meccs, hat pont elvárásával érkezik, hiszen a klub deklarált célja a sorozatban a tavaly megszerzett címének megvédése. Bodnár Dorottya egyre jobb állapotba kerül, már játékra jelentkezhetett a Békéscsaba legutóbbi bajnokiján, és Ludmán Réka is bevethető lesz. Egyedül Nagy Eszter játéka kérdéses derék problémái miatt.

A MEVZA CUP következő fordulójának menetrendje:
2017. november 15. 19 óra: Vasas Óbuda - Strabag VC Bratislava
2017. november 16. 18 óra: Strabag VC Bratislava - Linamar - Békéscsabai Röplabda SE
2017. november 17. 19 óra: Linamar - Békéscsabai Röplabda SE - Vasas Óbuda

A mérkőzéseket a Vasas Folyondár utcai sportcsarnokában rendezik, a csütörtök esti találkozót az M4 sport élőben közvetíti.