Vágólapra másolva!
A magyar női csapat érmet szeretne szerezni a szombaton kezdődő, St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon.

mert akkor indulhatunk a márciusi, kanadai világbajnokságon, ami szintén sporttörténelmi siker lenne" - mondta a keddi sajtótájékoztatón Palancsa Dorottya, az együttes skipje, azaz befejező embere.

A vegyespárosban - Kiss Zsolttal - kétszeres világbajnok Palancsa mellett Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Kalocsai Vera, Micheller Dorottya alkotja a csapatot, amely a tíz együttest számláló élvonalban szerepel majd.

A legjobb hét indulhat a vb-n, az utolsó kettő kiesik a B divízióba, míg a nyolcadik a második vonal legjobbjával csap össze a vb-részvételért.

A magyar női csapat érmet szeretne szerezni a szombaton kezdődő, St. Gallen-i curling Európa-bajnokságon Forrás: Magyar Curling Szövetség

"Öt éve irányítom ennek a csapatnak a felkészülését,

- jelentette ki Palancsa Zoltán edző.

A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású

férfi együttes a B divízióból próbálja meg kivívni a feljutást.

"Nagyon kiegyenlített a mezőny, nem lesz könnyű dolgunk" - vélekedett Riesz Gábor skip, aki elmondta: a 16 csapatos mezőnyt két csoportba osztották, a saját nyolcasukban pedig a legjobb kettő között kell végezniük ahhoz, hogy versenyben legyenek a két feljutó helyért. A győztes egyúttal a vb-részvételért is harcba szállhat a legjobbak nyolcadik helyezettjével.