Új csarnokban, új sikerek felé indulna a Vasas kézilabda-szakosztálya

Vasas, kézilabda-csarnok
Teljes átépítés alatt a Fáy utcai csarnok
Vágólapra másolva!
Csütörtök délután Markovits László klubelnök invitálására a Vasas kézilabda szakosztálya bejárta az átépítés alatt álló Fáy utcai csarnokot. Az egykori legendás szakosztályvezető, Rajz Ferenc elmondta, bízik benne, hogy a Vasasban kézilabdázó unokájának is szurkolhat majd az új csarnok lelátóján.

A 2017 augusztásaban megkezdett rekonstrukció jelenlegi szakaszában igencsak kísérteties látványt nyújt a létesítmény, amely negyven éven át szolgált a piros-kék kézilabdázók otthonául. Az 1977-ben felavatott csarnok tanúja volt a Vasas női kézilabdázói által zsinórban nyert bajnoki címeknek és kupagyőzelmeknek,

1982-ben pedig itt lett BEK-győztes a csapat.

Teljes átépítés alatt a Fáy utcai csarnok Forrás: Vasas SC

Az aranygeneráció első vezetőedzője Fleck Ottó volt, akinek a felesége tagja volt ennek a sikercsapatnak nem tudott ott lenni a bejáráson, viszont elmondta, neki még a csarnok előtti szabadtéri mérkőzések jutnak először eszébe a Fáy utcáról, ahol először lett bajnok a csapattal.

A múlt után pedig a jövőről: a jelenlegi tervek szerint 2018 nyaráig a csarnok belső és külső szerkezetében is teljesem megújul. Az épület egymástól elkülönített sportolói és nézői bejáratokat kap, így kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzések rendezésére is alkalmassá válik.

Teljes átépítés alatt a Fáy utcai csarnok Forrás: Vasas SC

A tervezésnél előnyt élveztek persze a sportszakmai szempontok, míg a szurkolói élményt a beépített hangosító rendszer, a korszerű eredményjelző-tábla és a modern tévéközvetítési feltételekhez igazodó világítástechnika garantálja majd.

„Sikeres BEK-döntőt is vívtunk itt a Honvéddal 1982-ben, az odavágón a Fáy utcában magabiztosan vertük svájci ellenfelünket, és gyakorlatilag megnyertük a kupát, ezt sose felejtem. Furcsa most így látni a csarnokot, de a bontás előrehaladása azt jelenti, hogy minden nappal közelebb kerülünk az új létesítmény használatához." – fűzte hozzá zárásként Kovács Péter, a felnőtt csapat jelenlegi vezetőedzője.