Iváncsik Tamás követi testvére példáját

Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, kézilabda
Hungarian brothers Gergo Ivancsik (L) and Tamas Ivancsik (R) celebrate their joint action and goal against Slovakia during their men’s World Handball Championships in Osijek on January 19, 2009. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Iváncsik Tamás. A győri születésű kézilabdázó a jövőben a sportág utánpótlásában dolgozik majd.

- írta Facebook-oldalán a 34 éves Iváncsik Tamás. Magyar, dán és német kluboktól is volt ajánlata, és marasztalta legutóbbi egyesülete, a norvég Elverum - tette közzé -, de inkább hosszú távon gondolkodott, és kapott is olyan feladatot, amely szimpatikus számára.
A visszavonuló szélső a magyar szövetség megbízásából a Győr-Moson-Sopron megyei utánpótláscsapatok stratégiai felügyelője lesz, és győri nevelőegyesületében is a korosztályos képzésben számítanak tapasztalatára. Az edzősködés mellett - immár amatőr szinten - játszik majd a másodosztályú Győri ETO-SZESE FKC-ban.

Természetesen a válogatottól is elbúcsúzik, de egy kiskaput azért nyitva hagyott: ha valaki netán megsérül, beugróként a nemzeti együttes rendelkezésére áll.

Iváncsik Tamás 2004-ben játszotta első mérkőzését a válogatottban, júniusban pedig még pályára lépett a hollandok és a lettek elleni Eb-selejtezőn.Iváncsik Tamás édesapja, Mihály vb-ezüstérmes kézilabdázó volt, testvérei, Gergő és Ádám szintén profi kézilabdázók lettek.

A 35 éves Iváncsik Gergő három hónapja jelentette be visszavonulását, ő a veszprémi klub utánpótlásedzőjeként dolgozik a továbbiakban.

A győri nevelésű Iváncsik Tamás Magyarországon Tatabányán, Dunaújvárosban és Balatonfüreden is játszott, legemlékezetesebb időszakát pedig Veszprémben töltötte, ahol hétszer volt bajnokcsapat tagja. A szélső 2008-ban EHF Kupát nyert a Veszprémmel, és abban az évben ő lett az év férfi játékosa, valamint Junior Príma díjat is kapott.