Gasolék jutottak elsőként az elődöntőbe

Germany - Spain - FIBA Eurobasket 2017 Germany BASKETBALL Spain quarter final FIBA EuroBasket 2017
ISTANBUL, TURKEY - SEPTEMBER 12: Marc Gasol (13) of Spain gestures during the FIBA Eurobasket 2017 quarter final basketball match between Germany and Spain at Sinan Erdem Sport Arena in Istanbul on September 12, 2017. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Elsőként a címvédő Spanyolország jutott a férfi kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután az első keddi negyeddöntőben 84-72-re legyőzte Németországot.

Az első negyedet három ponttal (19-16) nyerték a nyolcaddöntőben nem kis meglepetésre a franciákat búcsúztató németek. A félidőben viszont, ha csak egy ponttal is, de már a spanyolok vezettek (34-33), akik a harmadik tíz percet alaposan megnyomátk, és miután 31-20-ra nyerték játékrészt, már biztos előnnyel várhatták a hajrát. Ott még egy kicsit növelték is az előnyt, nem kis részben a végül 28 pontig jutó Marc Gasol két demoralizáló triplájának köszönhetően.

Ez volt az egyik, de egy percen belül jött a másik is:

A két Gasol egyértelműen a hátán vitte a spanyol csapatot, a 28 pontja mellé 10 lepattanót is szedő Marc Gasol mellett a 19 pontig jutó Pau Gasol volt a győztes csapat másik ásza. Rajtuk kívül csak Sergio Rodríguez jutott tíz pont fölé - ő 11-et ért el. Német oldalon a 27 pontig jutó Dennis Schröder volt a legeredményesebb.

A spanyolok a csütörtöki elődöntőben a kedd esti Szlovénia–Lettország mérkőzés győztesével találkoznak.