Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott játékosai közül többen nem értik, miért nem sikerül megismételni azt a teljesítményt a kijevi divízió I/A-világbajnokságon, amelyet két éve Krakkóban vagy tavaly Szentpéterváron nyújtottak. A másodedző szerint már frusztrálttá vált a csapat.

Bartalis István csapatkapitány szerint a lengyelek ellen megint jól kezdett a csapat, voltak helyzetek, de ezeket nem lőtték be, majd amikor gólt kaptak, mindenki elkezdte a maga útját járni, és nem tartotta magát az előzetes tervekhez.

"Ameddig nem lövünk gólokat, addig marad a keserű csalódás. Jobban kellene összpontosítani a támadóharmadban. Egyelőre nem tudjuk, miért nem megy elöl" - mondta a támadó.

Bartalis István (fehérben) sem tud most olyan veszélyes lenni, mint máskor Forrás: [email protected]/Gabor Fenyes

Kóger Dániel sem talált magyarázatot arra, hogy miért nem sikerül nagyobb veszélyt jelenteni az ellenfelek kapuja előtt.

"Talán lassabbak vagyunk, talán körülményesebbek?

- tette hozzá.

Garát Zsombor szerint amíg tavaly Szentpétervár előtt szinte mindenkinek jó szezonja volt, tele voltak önbizalommal, addig idén ez nem mondható el.

"Sokan úgy jöttünk a vb-re, hogy nem volt sikeres az idény. Nem pörgünk úgy, csak megyünk a korong után" - fogalmazott a hátvéd.

"Nem keresünk mentséget. Eleve tudtuk, hogy több kulcsjátékosunk hiányzik majd a vb-ről, és ők emberelőnyben is alapemberek. A szoros, kevés gólos mérkőzéseken az emberelőny-kihasználás döntő jelentőségű. Ezek most nem jönnek össze, így nem tudunk nyerni - mondta a válogatott másodedzője, Majoross Gergely.

Kiemelte, a lengyelek elleni, csütörtöki találkozón is megvoltak a helyzetek, de akárcsak az előző két mérkőzésen, az osztrákok és a dél-koreaiak ellen, ezúttal sem sikerült belőni a ziccereket.

Most kellene egyszerűen végigvinni a támadásokat. A torna színvonala nagyon magas, borzasztóan nehéz feljutni. Szeretnénk pénteken szépen búcsúzni, és megköszönni szurkolóinknak a támogatást" - tette hozzá Majoross.