Vágólapra másolva!
A klub honlapján jelentették be a bajnoki címvédő, és a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe igyekvő Győri Audi ETO KC jövő évi játékoskeretét, amelynek tagja lesz a válogatott átlövő Tomori Zsuzsanna is.

Az ETO elnöke, Dr. Bartha Csaba elégedetten nyugtázta, hogy a súlyos térdsérüléséből felépülő válogatott átlövő egyre jobb formába kerül, és az edzéseken, valamint a mérkőzéseken is napról-napra, hétről-hétre jobb teljesítményt nyújt. Ezért felülvizsgálva a klub korábbi döntését, úgy határoztak, hogy a következő szezonban is számítanak rá.

Közélet / 8 magyar játékossal kötött szerződést a Győri Audi ETO KC

Kialakult a Győri Audi ETO KC csapatának végleges, húsz fős kerete a 2017/18-as szezonra. A felnőtt keret kidolgozásánál kiemelten hangsúlyos szerepet kaptak a klub hosszú távú céljai, melyek megegyeznek az új utánpótlás-koncepció szakmai irányvonalaival és a fiatal tehetségek folyamatos beépítésével is. Tomori Zsuzsanna, Korsós Dorina és Lakatos Rita mellett 5 fiatal tehetséggel hosszabbított szerződést a győri női kézilabda csapat.

„Tomori Zsuzsanna megmutatta számunkra, hogy a csapat céljai elérésben nagy feladatokat képes végrehajtani.

– nyilatkozta Bartha.

Természetesen Tomori is elégedetten nyilatkozott a klub honlapjának az újabb bizonyítási lehetőségről.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Nehéz időszakot sikerült lezárnom, és tudom, hogy Győrben a legmagasabb célokért lehet küzdeni. Szeretnék a csapat segítségére lenni idén, és meghálálni a bizalmat a következő évben is" ÷ mondta el a Tomori.

Jönnek a fiatalok

A klub három, illetve öt évre szóló szerződést kötött két fiatal játékossal, a 22 évesen már négyszeres bajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Korsós Dorinával, valamint a 17 éves, kiemelkedően tehetségesnek tartott Lakatos Ritával. Mindkét játékos sérülésből tér vissza, és egyelőre mindketten kölcsönbe - Lakatos Vácra, míg Korsós a német Metzingenhez - kerülnek, de a klub kiemelt figyelmet fog fordítani rá, hogy valóban megkapják a fejlődésükhöz szükséges játékperceket.

"Azért mennek kölcsönbe, hogy új klubjuknál a megfelelő mennyiségű játéklehetőségnek és pályán töltött játékidőnek köszönhetően hasznos tapasztalatokra tegyenek szert.

– mondta Bartha.

Az elnök azt is elárulta, hogy lezárult a következő szezon ETO-keretének kialakítása, és megoldást találtak a győri utánpótlásból kinövő tehetségek további fejlődésének biztosítására is, továbba örömmel üdvözölte azt az öt juniorkorú játékost – Afentáler Sárát, Binó Boglárkát, Pál Tamarát, Szilovics Fannit és Varga Emőkét – akik először kaptak profi szerződést az ETO-tól.

A Győri Audi ETO KC játékoskerete a 2017/2018-as szezonra:
Afentáler Sára, Eduarda Amorim, Bino Boglárka, Bódi Bernadett, Yvette Broch, Asma Elghaoui, Görbicz Anita, Kari Aalvik Grimsbö. Cornelia Groot, Anne Mette Hansen, Hársfalvi Júlia, Kiss Éva, Jana Knedlikova, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Puhalák Szidónia, Szilovics Fanni, Tomori Zsuzsanna, Varga Emőke.